Connect with us
Advertisement

ΒΟΛΟΣ

Αστέρι ο Βόλος

Σπουδαία νίκη με ανατροπή οι κυανέρυθροι 2-1 τον Ατρόμητο μέσα στο Περιστέρι

Τεράστια νίκη και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε ο Βόλος στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου με σκορ 2-1!!!

Η ομάδα της πόλης μας, βγήκε νικήτρια από μία σκληρή ¨μάχη” κόντρα σε μία ομάδα που ήθελε επιτακτικά τη νίκη, πιστοποιώντας την καλή της αγωνιστική εικόνα που έδειξε στην ισοπαλία του Πανθεσσαλικού με την Καλλιθέα.

Ο Βόλος βρίσκεται πλέον σε καλή τροχιά, πέτυχε μια σπουδαία από κάθε άποψη νίκη και βλέπει αλλιώς την συνέχεια, που είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα για την ομάδα της πόλης μας που όπως γράψαμε κατάφερε μια μεγάλη ανατροπή…

Κομβικό σημείο η αποβολή των γηπεδούχων στο τέλος του α΄ μέρους, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Βόλος στην επανάληψη.

Βέβαια και ο Βόλος έμεινε με 10, όμως δεν το πλήρωσε και κράτησε το σκορ το οποίο ήδη έχει ανατρέψει.

Τώρα στην διακοπή του πρωταθλήματος, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με ηρεμία την ομάδα, να μάθει ακόμα καλύτερα τους παίκτες του και γενικά όλα αυτά θα συμβούν σε μία ήρεμη κι ευχάριστη ατμόσφαιρα, την οποία έφτιαξε για τα καλά το “διπλό” στον Ατρόμητο, μία ομάδα που έχει ακριβώς ίδιους στόχους με τον Βόλο: Την έξοδο στην Ευρώπη!

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε να αγωνιστεί η ομάδα του με το συνηθισμένο 4-2-3-1, με τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια και τους Κίνι, Μπρόρσον, Μασούρ, Αθανασίου την τετράδα στην άμυνα. Μπροστά τους τοποθετήθηκαν οι Ουεντραόγκο και Τσιγκάρας, με τον Γιουμπιτάνα σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Φαν Βέερτ. Αριστερά έπαιξε ο Μπακού και δεξιά ο Ουάρντα.

Στο απέναντι στρατόπεδο ο Σάββας Πουρσαϊτίδης αγωνίστηκε επίσης με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κόβακς με τους Φερράρι, Καλογερόπουλο, Κορέα και Μύγα στην άμυνα.

Δίδυμο στα χαφ έπαιξαν οι Μπερναντού και Γκλάβτσιτς, ενώ αριστερά στην επίθεση ο Ασεχνούν, δεξιά ο Κόμπα και πίσω από τον προωθημένο Κόσζτα αγωνίστηκε ο Μεντιέτα.

Το παιχνίδι

Λιγοστές ήταν οι καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ατρόμητο όμως να έχει την κατοχή της μπάλας και να γυροφέρνει έξω από την περιοχή του Βόλου.

Η πρώτη σημαντική φάση του παιχνιδιού ανήκει στους γηπεδούχους. Ο Φαν Βέερτ βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή των κυανέρυθρων κι επιχείρησε να ανοίξει το σκορ με σουτ στην κίνηση, η μπάλα όμως δεν έκανε την χάρη στον Ολλανδό «killer» καθώς πέρασε ξυστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κόβακς, στο 21ο λεπτό.

Η αντίδραση του Βόλου άργησε, αλλά ήρθε στο 33ο λεπτό. Ο Καλογερόπουλος πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και νίκησε τους πάντες στον αέρα. Ο Έλληνας αμυντικός όμως δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα τροχιά προς την εστία, η οποία πέρασε άουτ, στην πρώτη καλή στιγμή του Βόλου στο ματς.

Το γκολ τελικά ήρθε για τους γηπεδούχους από τα πόδια του Γιουμπιτάνα. Ο 25χρονος επιθετικός πήρε την πάσα του Τσιγγάρα και με πρόσωπο προς την εστία εκτέλεσε ιδανικά τον Κόβακς για να κάνει το 1-0.

Στο φινάλε του 45λεπτου οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν με τον Μπρόρσον να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά την παρέμβαση του VAR, καθώς ο Σουηδός χτύπησε με τις τάπες τον ποδοσφαιριστή του Βόλου και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Στην επανάληψη ο Βόλος με παίκτη παραπάνω, ήταν λογικό να πιέσει για να ανατρέψει την σε βάρος του κατάσταση…

Ο Βόλος  λοιπόν βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 66ο λεπτό με τον Γκλάβτσιτς.

Ο Σέρβος άσος πήρε την μπάλα από την κεφαλιά-πάσα του Κόσζτα και αφού την κοντρόλαρε υπέροχα, εκτέλεσε στην κίνηση τον Χουρτεσιώτη με ένα τρομερό σουτ, για το 1-1.

Πριν ακόμη οι Περιστεριώτες αντιληφθούν τι είχε συμβεί, οι κυανέρυθροι ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση με τον Κόμπα να βγάζει μία συρτή σέντρα από τα αριστερά.

Εκεί πετάχτηκε ο Κόζστα και με ένα άγγιγμα της μπάλας την έστειλε στο βάθος της εστάις του Ατρομήτου για το 2-1, στο 68ο λεπτό, φέρνοντας τούμπα το παιχνίδι!!!

Με 10 ολοκλήρωσαν το παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι με τον Γκλάβτσιτς να αντικρίζει και δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 76ο λεπτό επαναφέροντας τις αριθμητικές ισορροπίες στην αναμέτρηση.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ο Ατρόμητος έψαχνε μανιωδώς γκολ ισοφάρισης χωρίς επιτυχία όμως, με τον Βόλο να πανηγυρίζει έξαλλα αυτό το τρίποντο που τον ξεκολλά από τον πάτο της βαθμολογίας και τον φέρνει μια ανάσα από τον στόχο που εξ΄ αρχής έχει θέσει.

Πλέον πηγαίνει ήρεμος στην διακοπή του πρωταθλήματος και βλέπει αισιόδοξα την συνέχεια.

MVP: Ο Μαρκ Κόζστα είχε άμεση συμμέτοχη και στα δύο γκολ της ομάδας του, με αποτέλεσμα να γίνεται και ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.

Μπορεί να μην είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο όμως έκανε τα πάντα σωστά για να πάρει τη νίκη η ομάδα του.

Η Σφυρίχτρα:
 Δύσκολη αναμέτρηση για τον Σιδηρόπουλο… Στο παιχνίδι αναγκάστηκε να βγάλει τέσσερις κίτρινες και άλλες δύο κόκκινες κάρτες. Τον έσωσε το VAR στην αποβολή των γηπεδούχων που περιέργως δεν την είδε!

Οι 11άδες της αναμέτρησης:
Ατρόμητος (Γκαρσία):
 Χουτεσιώτης, Κίνι, Μπρόνσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Ουεντραόγκο (85′ Σταυρόπουλος), Τσιγγάρας (77 Μίχορλ), Μπάκου (77′ Γκονθάλεθ), Γιουμπιτάνα (46′ Τσακμάκης), Ουάρντε, Φαν Βέερτ (66′ Φαν Βέερτ)

Βόλος (Πουρσαϊτίδης): Κόβακς, Μύγας (46′ Σούντγκρεν), Κορρέα, Καλογερόπουλος, Φερράρι, Γκλάβτσιτς, Μπερναντού (54′ Τσοκάνης), Κόμπα (85′ Μίλετιτς), Μεντιέτα (88′ Βιγιαφάνιες), Ασεχνούν (54′ Άλτμαν), Κόσζτα.

Trending