Connect with us
Advertisement

SUPERLEAGUE

Η αθλητική ατζέντα της ημέρας

Πλούσιο το σημερινό (6/10) αθλητικό πρόγραμμα.

Το μενού περιλαμβάνει πολλές αναμετρήσεις από τον χώρο του ποδοσφαίρου, τόσο από τις τρεις κορυφαίες κατηγορίες της Ελλάδας, όσο και από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του εξωτερικού, όπου αναμένονται σπουδαία ματς σε Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

Συνεχίζεται η δράση της 1ης αγωνιστικής σε Greek Basketball League, Α1 Γυναικών και Elite League. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με ελληνικό χρώμα στο πόλο.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ: Ολοκληρώνεται σήμερα η 7η αγωνιστική, με την διεξαγωγή τεσσάρων αναμετρήσεων. Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο μεγάλο ντέρμπι “αιωνίων”, καθώς ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στις 20:30.

Το “τριφύλλι” θέλει να μειώσει την απόσταση από την κορυφή, επιστρέφοντας στις νίκες μετά την ήττα από την ΑΕΚ και την ισοπαλία με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Από την άλλη, οι Πειραιώτες θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, μετά τα ματς με Ατρόμητο και Μπράγκα. Ωστόσο, έχουν να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό στην έδρα του από τον Μάιο του 2021.

Την ίδια ώρα (20:30), ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Λιβαδειά. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου απέναντι στον Λεβαδειακό, που δεν έχει πάρει νίκη μέχρι τώρα την φετινή σεζόν, θέλει να σταματήσει το αρνητικό σερί που τρέχει, με τρεις συνεχόμενες ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το σημερινό πρόγραμμα ανοίγει στις 16:00 στις Σέρρες. Ο Πανσερραϊκός “χτίζει” σερί νικών με τον Χουάν Φεράντο στον πάγκο του και θέλει να το “σπάσει” ο ΟΦΗ, που ψάχνει την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Στις 17:00 στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, η Athens Kallithea φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης και θέλει να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ οι Αρκάδες ψάχνουν κι αυτοί κάτι αντίστοιχο, αλλά στην εποχή του Κλοντ Μακελελέ.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2: Ένα παιχνίδι για τον Βόρειο όμιλο και τρία για τον Νότιο περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής.

Στις 12:00 ο Πανιώνιος δοκιμάζεται στο Άργος απέναντι στον Παναργειακό. Το σύνολο του Αντώνη Νικοπολίδη θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες, απέναντι σε μία ομάδα, που δεν έχει ακόμη βαθμό. Στις 15:00 η Κηφισιά υποδέχεται την ΑΕΚ Β’. Αμφότερες κέρδισαν στην πρεμιέρα και την προηγούμενη αγωνιστική έφεραν ισοπαλίες. Την ίδια ώρα (15:00), ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί τη Νίκη Βόλου, με στόχο να κάνει το τρία στα τρία και να πιάσει στην κορυφή του ομίλου την Λάρισα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 16:00 στο “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης”. Το αήττητο Αιγάλεω αντιμετωπίζει την Καλαμάτα του Νίκου Αναστόπουλου, που μετράει μόνο νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και είναι μόνη στην πρώτη θέση.

ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ: Συνεχίζεται η 7η αγωνιστική στο αγγλικό πρωτάθλημα, με την διεξαγωγή τριών αγώνων.

Η αρχή γίνεται στις 16:00 στο Μπέρμιγχαμ. Η φορμαρισμένη Άστον Βίλα φιλοξενεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία μετράει τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη σε Premier League και Europa League.

Την ίδια ώρα (16:00), στο “Στάμφορντ Μπριτζ” η Τσέλσι, που έχει καταγράψει πέντε σερί νίκες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, υποδέχεται την Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία προέρχεται από την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα κλείνει στο “Άμεξ” (18:30), όπου η Μπράιτον αντιμετωπίζει την Τότεναμ. Οι δύο ομάδες μετρούν από τρεις νίκες σ’ αυτό το γήπεδο στις τελευταίες έξι συναντήσεις τους, με την τελευταία ισοπαλία να καταγράφεται το 2018.

ΛΑ ΛΙΓΚΑ: Τέσσερα παιχνίδια για την 9η αγωνιστική περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα.

Στις 15:00 διασταυρώνουν τα ξίφη τους η Χιρόνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν καταγράψει νίκη σε καμία διοργάνωση τον τελευταίο μήνα, ενώ η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι αήττητη το ίδιο διάστημα. Στις 17:15 η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται στην έδρα της Αλαβές, με σκοπό να επιστρέψει στις νίκες, μετά την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα και να πάει στο +3 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στις 19:30 θα γίνει η σέντρα στο “Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν” στο μεγάλο ματς της Ανδαλουσίας, με την Σεβίλλη να φιλοξενεί την Μπέτις. Οι “βερδιμπλάνκος” αγνοούν τη νίκη εκτός έδρας από το 2018 στο ντέρμπι της πόλης.

Στις 22:00 η δράση θα μεταφερθεί στο Σαν Σεμπαστιάν, για το παιχνίδι της Ρεάλ Σοσιεδάδ με την Ατλέτικο Μαδρίτης, με το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε να έχει έξι συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα απέναντι στους Βάσκους.

ΚΑΜΠΙΟΝΑΤΟ: Σήμερα διεξάγεται ο κύριος όγκος των αναμετρήσεων της 7ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η Γιουβέντους, που δεν έχει δεχτεί ακόμη γκολ στη Serie A, υποδέχεται στις 13:30 την Κάλιαρι. Στις 16:00 θα αρχίσουν δύο παιχνίδια, καθώς για τότε έχει προγραμματιστεί σε “Ολίμπικο” και “Ρενάτο Νταλ’ Άρα”, όπου θα διεξαχθούν το Λάτσιο – Έμπολι και το Μπολόνια – Πάρμα αντίστοιχα.

Στις 19:00 η Μόντσα φιλοξενεί τη Ρόμα, ελπίζοντας πως θα κερδίσει τους Ρωμαίους για πρώτη φορά, μετά την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας το 2022.

Η αυλαία πέφτει στο “Αρτέμιο Φράνκι”, όπου στις 21:45 θα παίξουν η Φιορεντίνα με τη Μίλαν. Οι “βιόλα” ηττήθηκαν τελευταία φορά στην έδρα τους στις 30 Μαρτίου και τότε είχαν χάσει από τους “ροσονέρι”.

ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ: Τα βλέμματα στη Γερμανία θα είναι στραμμένα στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Άιντραχτ και Μπάγερν Μονάχου, το οποίο θα αρχίσει στις 18:30 στη Φρανκφούρτη.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 12 βαθμούς, έναν πίσω από τους πρωτοπόρους Βαυαρούς. Νωρίτερα (16:30), η Χάιντενχαϊμ υποδέχεται την Λειψία, με στόχο να διευρύνει το νικηφόρο σερί της και να κερδίσει για πρώτη φορά τους “ταύρους”, μετά το 2015, όταν είχαν συναντηθεί στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Το πρόγραμμα κλείνει στις 20:30, με την Στουτγκάρδη να φιλοξενεί την Χόφενχαϊμ. Η τελευταία εντός έδρας ήττα των γηπεδούχων καταγράφεται στις 28 Οκτωβρίου του 2023, όταν και πάλι είχαν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες σ’ αυτό το γήπεδο.

ΣΑΜΠΙΟΝΑ: Με την διεξαγωγή πέντε αναμετρήσεων ολοκληρώνεται σήμερα η 7η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος.

Το πιο σημαντικό ματς της ημέρας αρχίζει στις 21:45, με την Παρί Σεν Ζερμέν να δοκιμάζεται στην έδρα της Νις. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε θέλει το τρίποντο στη Νίκαια, για να πιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας τη Μονακό.

Το πρόγραμμα της ημέρας ανοίγει στις 16:00, με την φορμαρισμένη Λιόν, που μετρά μόνο νίκες από το ματς με τον Ολυμπιακό και μετά, να φιλοξενεί τη Ναντ.

Στις 18:00 θα ξεκινήσουν τα Μπρεστ – Χάβρη, Ρεμς – Μονπελιέ, Στρασβούργο – Λανς.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Η σεζόν στα ελληνικά πρωταθλήματα ξεκίνησε χθες και σήμερα συνεχίζεται η δράση της πρεμιέρας. Στις 17:15 μπαίνει στη “μάχη” της Greek Basketball League ο πρωταθλητής Ελλάδος και Ευρώπης, Παναθηναϊκός, ο οποίος παίζει εκτός έδρας με την Καρδίτσα, σε ματς που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Στις 18:00 (ERTSPORTS), o Πανιώνιος που επιστρέφει κι επίσημα στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, θα παίξει ως γηπεδούχος στη Γλυφάδα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει κι ένα ματς από την Elite League, καθώς η πρώτη αγωνιστική κλείνει στο Σχηματάρι (17:00), όπου ο τοπικός Ερμής θα φιλοξενήσει τον Έσπερο Λαμίας. Δράση υπάρχει και στην Α1 Γυναικών, με τα ματς ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός (13:00), Αμύντας – Εσπερίδες Καλλιθέας (15:00 ERTSPORTS) και Ηρακλής – Παναθλητικός (16:00).

ΠΟΛΟ: Στις 11:00 η Γλυφάδα διεκδικεί την πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League υδατοσφαίρισης γυναικών και απέναντί της θα βρει την γερμανική Σπαντάου.

Ο Πανιώνιος, που αποκλείστηκε και θα πάει στο EuroCup, αντιμετωπίζει στις 12:00 την Ραπάλο. Στις 13:00, ο Άλιμος, έχοντας ήδη πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης, θα παίξει με την Πάντοβα.

 

Click to comment

Trending