Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Στο Ντουμπρόβνικ ο Απόλλων για την πρεμιέρα του Euro Cup

Η σχετική ενημέρωση του Απόλλων:

«Στο Ντουμπρόβνικ για τον αυριανό πολύ απαιτητικό αγώνα απέναντι στη γηπεδούχο Γιούγκ για την 1η αγωνιστική του 1ου Ομίλου του Euro Cup βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι η αποστολή του Απόλλωνα Σμύρνης.

Η… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία», έχοντας εκπληρώσει στο Ζάγκρεμπ τον αρχικό μεγάλο στόχο της πρόκρισης στη φάση των Ομίλων, ξεκινά τις υποχρεώσεις της σε αυτούς και πάλι από την Κροατία, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ενάντια στην περυσινή κάτοχο του τροπαίου Γιουγκ, την οποία θα αντιμετωπίσει αύριο (10/10) στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) στην «Gruž swimming pool» με δωρεάν μετάδοση από το euroaquaticstv.com.

Μια αποστολή σαφώς πολύ δύσκολη με τους παίκτες του Πέταρ Ραντάνοβιτς, πάντως, να είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους σε αυτήν την αναμέτρηση.

 Ο Μαυροβούνιος τεχνικός και ο συνεργάτης του, Φίλιππος Καραμπέτσος, δεν υπολογίζουν γι’ αυτόν τον αγώνα στον τιμωρημένο, από το ματς με τη Σαν Αντρέου, Διονύση Μπραΐμη, ο οποίος θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής, όπως και στον τραυματία Αλέξανδρο Αλαμάνο, που ταξίδεψε, πάντως, με την αποστολή και θα ακολουθεί μέρος του προπονητικού προγράμματος.

Δύο σημαντικές απουσίες για την… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» που ταξίδεψε στο Ντουμπρόβνικ με τους αθλητές Στέφανο Γαλανόπουλο, Νίκολα Μπογκντάνοβιτς, Μάρκο Ράντοβιτς, Μπάμπη Τρούλο, Μιχάλη Δίπλαρο, Μάριο Καπότση, Κωνσταντίνο Χονδροκούκη, Άγγελο Φώσκολο, Νίκο Γαρδίκα, Χάρη Ρομπόπουλο, Μανώλη Σολανάκη (C), Κωνσταντίνο Λιμαράκη και Αλέξανδρο Αλαμάνο. Αρχηγός αποστολής είναι ο Γενικός Διευθυντής του τμήματος, Σπύρος Μίντζης.

Ο Απόλλων Σμύρνης θα δώσει το 5ο επίσημο παιχνίδι του στη σεζόν και πρώτο μετά από 11 ημέρες, απέναντι σε μια Γιουγκ που έχει μεγάλο αγωνιστικό ρυθμό έχοντας δώσει έως τώρα 4 παιχνίδια (3 νίκες, 1 ήττα) στα προκριματικά του Champions League, 4 στο Euro Cup (4 νίκες), δύο στην αδριατική λίγκα (2 νίκες), αλλά και τον Τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup ως η κάτοχος του LEN Euro Cup το περασμένο Σάββατο (5/10), όπου και ηττήθηκε (παρότι προηγήθηκε με 5-4 στο ημίχρονο) με 13-9 από την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη.

Θυμίζουμε ότι η Γιουγκ είναι κάτοχος  39 πρωταθλημάτων Κροατίας, 6 ευρωπαϊκών τροπαίων (4 Champions League με τελευταίο το 2016 και 2 Euro Cup). Προπονητής της από το 2015 είναι ο Βιέκοσλαβ Κόμπεχτσακ, ενώ στο ρόστερ της διαθέτει διεθνείς Κροάτες – με τους Τόνι Πόπαντιτς, Ρίνο Μπούριτς, Μάρο Γιόκοβιτς και Μαρκο Ζούβελα να αναδεικνύονται αργυροί Ολυμπιονίκες τον περασμένο Αύγουστο στο Παρίσι – όπως και τον Ισπανό εν ενεργεία διεθνή Σέργι Καμπάνας.

Επαναλαμβάνουμε πως σαφώς το έργο του Απόλλωνα Σμύρνης είναι πολύ δύσκολο αύριο, ωστόσο άπαντες είναι αποφασισμένοι να δώσουν το καλύτερό τους εαυτό και να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα, σ’ έναν γενικώς πολύ απαιτητικό όμιλο στον οποίο οι «κυανόλευκοι» θα… παλέψουν για το πλασάρισμα στις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης μετά την ολοκλήρωση και των 6 αγωνιστικών.

Ραντάνοβιτς: «Κλειδί στο ματς οι κόντρες και το ένας με έναν»

Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις του Πέταρ Ραντάνοβιτς, που τόνισε για τον αυριανό αγώνα:

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο, με μεγάλη ιστορία στο πόλο, ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια που είναι συνεχώς στην κορυφή. Κάναμε καλή προετοιμασία και κατά τη γνώμη μου αν καταφέρουμε να μείνουμε ήρεμοι, να κόψουμε τις κόντρα επιθέσεις, να περιορίσουμε ατομικά τους Ζούβελα, Μπούριτς και Γιόκοβιτς και πάρουμε το παιχνίδι με το μέρος μας μπορούμε να περιμένουμε κάτι από το ματς.  

Έχουμε κάποια προβλήματα, καθώς ο Μπραΐμης είναι τιμωρημένος ενώ και ο Αλαμάνος δεν θα παίξει λόγω ενός τραυματισμού, αλλά ελπίζω ότι θα έχουμε ένα καλό αγώνα, θα παλέψουμε ώστε και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο το παιχνίδι μας, να αποκτήσουμε ρυθμό εν όψει της συνέχειας αλλά και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας.

Έχοντας έμπειρους διεθνείς παίκτες πλαισιωμένους από νεαρούς που έχουν μπει καλά στο σύστημα της ομάδας η Γιουγκ αρέσκεται στο να παίζει επιθετικό press στην άμυνά της και να επιδιώκει την κόντρα. Το «κλειδί» στο ματς θα είναι να καταφέρουμε να τους περιορίσουμε σε αυτό το κομμάτι, αλλά και στο ένας με έναν, ειδικά στα 2 μέτρα.

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παραιτηθούμε από το ματς, σίγουρα είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι δύσκολη πισίνα, είναι πολύ δυνατοί στην έδρα τους, αλλά εμείς δεν έχουμε πίεση. Θα παίξουμε το παιχνίδι μας, θα προβάλουμε σθεναρή αντίσταση και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν, ώστε να πάρουμε κάτι και από αυτόν τον αγώνα».

Δύο προπονήσεις πριν τη μεγάλη «μάχη»

Σήμερα το απόγευμα, αλλά και αύριο το πρωί, ο Απόλλων θα προπονηθεί στην πισίνα της Γιουγκ, στην οποία και θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της πρεμιέρας αύριο στις 8 μ.μ. Μάλιστα οι «κυανόλευκοι» θα προπονηθούν στην «Gruž swimming pool» και το πρωί της Παρασκευής και ακολούθως θα πάρουν το… δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα, έχοντας μπροστά τους και την πρεμιέρα της Α1 Ανδρών με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο Σεράφειο την προσεχή Κυριακή (13/10) στις 7 μ.μ.

Στον άλλο αγώνα της 1ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου στο Euro Cup η Μπρέσια θα υποδεχτεί αύριο (10/10) στις 9 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) τη Στρασμπούρ.  

Που θα δείτε τον αγώνα

Όλες τις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής του Euro Cup, όπως, βεβαίως, και την προσπάθεια του Απόλλωνα Σμύρνης ενάντια στη Γιουγκ μπορείτε να την παρακολουθήσετε στη στο EuroAquaticsTV.com και συγκεκριμένα στη διεύθυνση: https://euroaquaticstv.com/poloeurocup

 Για live στατιστική ενημέρωση μπορείτε να κατεβάσετε από το κινητό σας την εφαρμογή της European Aquatics εδώ: Google Play ή να την παρακολουθήσετε στην παρακάτω διεύθυνση https://len.microplustimingservices.com/leneurocup/indexCL_web.php?cal=1 

Καλή επιτυχία στην ομάδα μας!!!».//Π.

Περισσότερα

Click to comment

Trending