Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Ένα χρυσό και δύο ασημένια κατέκτησαν οι Έλληνες Ιστιοπλόοι στο ευρωπαϊκό Master ILCA

Νέες επιτυχίες για την ελληνική ιστιοπλοΐα σε διεθνές επίπεδο. Αυτή τη φορά τα μετάλλια ήρθαν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Master της κατηγορίας ILCA που έγινε στην Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Έλαβαν μέρος οι κορυφαίοι αθλητές της Ευρώπης και όχι μόνο (ο αγώνας ήταν open) και το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο. Οι Έλληνες ιστιοπλόοι κατέκτησαν τρία μετάλλια. Το χρυσό με τον Αντώνη Μπουγιούρη και τα ασημένια με τον Δημήτρη Θεοδωράκη και τη Γεωργία Χειμώνα.

Ένα χρυσό και δύο ασημένια κατέκτησαν οι Έλληνες Ιστιοπλόοι στο ευρωπαϊκό Master ILCAΈνα χρυσό και δύο ασημένια κατέκτησαν οι Έλληνες Ιστιοπλόοι στο ευρωπαϊκό Master ILCA

Στα ILCA 7 έτρεξαν 32 σκάφη από 18 χώρες και ο Μπουγιούρης έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα. Στις 4 ιστιοδρομίες που έγιναν ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 2, 6 (την αφαίρεσε ως τη χειρότερη), 2 και 3 αντίστοιχα και με 7 βαθμούς ποινής ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Πολύ καλά πήγε και ο Αριστοτέλης Χατζησταματίου, ο οποίος τερμάτισε 5ος με 31 βαθμούς .
Στα ILCA 6 o Δημήτρης Θεοδωράκης κατέλαβε την 2η θέση με 12 βαθμούς. Οι θέσεις του ήταν 6 (την αφαίρεσε), 5, 4 και 3 αντίστοιχα. Έτρεξαν 29 σκάφη από 14 χώρες.
Στα ILCA 6 γυναικών της κατηγορίας Apprentice Master η Γεωργία Χειμώνα κατέλαβε επίσης την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

13ος Ο ΤΣΟΡΤΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΚΑΛΙΑΡΙ

Ολοκληρώθηκε στο Κάλιαρι το ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας iQFOiL.
Στους άνδρες ο Λεωνίδας Τσορτανίδης πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση και μετά από μάχη 11 ιστιοδρομιών κατέλαβε την 13η θέση με 96 βαθμούς σε σύνολο 69 σκαφών από 21 χώρες. Στις γυναίκες μετά από 13 κούρσες η Δανάη Ποντίφηξ ήταν 30η με 267 βαθμούς μεταξύ 46 σκαφών από 19 χώρες. Στην κατηγορία U23 η Ελληνίδα αθλήτρια κατέλαβε την 18η θέση.

Περισσότερα

Click to comment

Trending