Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Διαζύγιο ανάμεσα σε Καμμένου και Εθνική Πόλο Γυναικών |Αλλαγές σε Καταδύσεις και Καλλιτεχνική Κολύμβηση

Ο τριετής κύκλος της Αλεξίας Καμμένου στην Εθνική Ομάδα ήταν απόλυτα επιτυχημένος, καθώς επί των ημερών της η “γαλανόλευκη” ομάδα κατέκτησε ένα αργυρό κι ένα χάλκινο μετάλλιο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, την 4η θέση σε Παγκόσμιο, ενώ επέστρεψε σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα απ’ την ΚΟΕ «…ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών, Αλεξία Καμμένου και Αναστάσιο Πυρπυρή. Στην αναφορά του ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος τους ευχαρίστησε θερμά για τα όσα πρόσφεραν τα τρία χρόνια που οδήγησαν την Εθνική μας ομάδα στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης, στο βάθρο κορυφαίων διοργανώσεων και στην ελίτ του κόσμου. Αποκορύφωμα η “επιστροφή” μετά από 16 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η παρουσία στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της υδρογείου».

Την πρόσληψη της Κινέζας Μενγκ Τσεν στη θέση της ομοσπονδιακής προπονήτριας στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση και του Μεξικανού Ντάνιελ Ίσλας στις Καταδύσεις, ανακοίνωσε η ΚΟΕ μετά την έγκριση που πάρθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης (15/10).

Τα δύο νέα πρόσωπα θα διαδεχθούν την Αναστασία Γκούτσεβα και τον Πέτρο Φυρίγο, αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος και σύσσωμο το Δ.Σ. της ΚΟΕ ευχαρίστησε θερμά τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς για τη συνεργασία και την προσφορά τους τα χρόνια που ήταν στη κεφαλή της προπονητικής πυραμίδας της ομοσπονδίας, καθώς συνέβαλαν καθοριστικά στις επιτυχίες και τις διακρίσεις των ομάδων και των αθλητών στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη, με τις γνώσεις, την εργατικότητά και την προσήλωσή τους στο στόχο τους.

Η Μενγκ Τσεν έχει γεννηθεί στη Κίνα και διαμένει στον Καναδά.

Προπονήτρια υψηλού επιπέδου, έχει οδηγήσει τους αθλητές της στις μεγαλύτερες διοργανώσεις για περισσότερα από 20 χρόνια, ενώ έχει συμμετάσχει σε δυο Ολυμπιακούς Αγώνες και από το 2021-24 βρισκόταν στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας της Ισπανίας.

Ο 32χρονος Ντάνιελ Ίσλας έχει λάβει μέρος ως αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012, και σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα και εργάζεται από το 2020, ως προπονητής.

Επίσης στο Δ.Σ. της ΚΟΕ ελήφθησαν και οι παρακάτω αποφάσεις:

-Εγκρίθηκε ο οικονομικός προϋπολογισμός της ΚΟΕ, που είναι κατά πολύ μειωμένος σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Για το έτος 2025 είναι 7.077.682, 40 ευρώ ενώ για το 2024 ήταν 7.992.000 ευρώ.

-Ορίσθηκε η νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας Υδατοσφαίρισης που απαρτίζεται από τους κ.κ.Σκαλοχωρίτη, Τσαρουχά, Δαμιανάκη.

-Παρουσιάσθηκε επίσης το νέο σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών Υδατοσφαίρισης.//Λ.

Περισσότερα

Click to comment

Trending