Connect with us
Advertisement

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σταυρόπουλος στο ertsports: «Τύχη και ευλογία για τον Ολυμπιακό να έχει τους Αγγελόπουλους»

Το ελληνικό μπάσκετ δεν βγάζει μόνο προπονητές και παίκτες, αλλά “εξάγει” και κορυφαίους παράγοντες του αθλήματος στο ευρωπαϊκό στερέωμα και στην περίπτωση αυτή, δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον Χρήστο Σταυρόπουλο, ο οποίος από το 2019 “κινεί τα νήματα” στην Ολίμπια Μιλάνο. Ο Έλληνας παράγοντας κατέχει τη θέση του General Manager στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, έχοντας μεγάλη συμβολή στην πρόκριση της ομάδας από την γειτονική χώρα στην τελική τετράδα της Euroleague το 2021, που ήταν και η επιστροφή της σε Final Four της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έπειτα 29 ολόκληρα χρόνια.

Η Ολίμπια Μιλάνο είναι η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού, καθώς απόψε (15/10, 21:15, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) η ιταλική ομάδα δοκιμάζεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απέναντι στο σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Euroleague. Πάντα μία επίσκεψη στο φαληρικό στάδιο έχει ξεχωριστό χαρακτήρα για τον Χρήστο Σταυρόπουλο, ο οποίος εργάστηκε από το 2000 έως το 2019 στην “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ και λίγο πριν επιστρέψει στον Πειραιά, παραχώρησε συνέντευξη στο ertsports.gr.

Ο γενικός διευθυντής των πρωταθλητών Ιταλίας μας μίλησε για το φετινό ρόστερ και τους στόχους που έχουν θέσει στο Μιλάνο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον σχεδιαστή μόδας, Τζόρτζιο Αρμάνι, που είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, αλλά και σ’ αυτή με τον τέσσερις φορές πρωταθλητή Ευρώπης, Έτορε Μεσίνα, ο οποίος βρίσκεται στην άκρη του πάγκου. Επιπλέον, η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην πάει στις ελληνικές ομάδες και στις άριστες σχέσεις που διατηρεί με τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Κλείνοντας, μας απάντησε και στο θέμα της έδρας του επόμενου Final Four της Euroleague, αφού η ανακοίνωση του τόπου διεξαγωγής του, έχει καθυστερήσει σημαντικά, σε σχέση με το τι συνέβαινε στο παρελθόν.

Σταυρόπουλος στο ertsports: «Τύχη και ευλογία για τον Ολυμπιακό να έχει τους Αγγελόπουλους»Σταυρόπουλος στο ertsports: «Τύχη και ευλογία για τον Ολυμπιακό να έχει τους Αγγελόπουλους»
(EUROKINISSI)

Διανύετε την έκτη σας σεζόν στο Μιλάνο. Πλέον, είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για εσάς η Ολίμπια. Συνοψίζοντας την μέχρι τώρα συνεργασία σας με την μεγαλύτερη ομάδα μπάσκετ της Ιταλίας, τι είναι αυτό που κρατάτε;

«Κρατώ την πάρα πολύ καλή οργάνωση της ομάδας και γενικότερα του γκρουπ Αρμάνι. Κρατώ το ότι καταφέραμε να πάμε στο Final Four της Κολωνίας το 2021 και για ένα σουτ δεν προκριθήκαμε στον τελικό. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει στον τελικό και η ιστορία να ήταν διαφορετική. Κρατάω σίγουρα και τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα που πήραμε τα τελευταία χρόνια. Αυτό το πράγμα είναι πάρα πολύ δύσκολο, σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως είναι αυτό της Ιταλίας».

Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας και ανεξαρτήτως το σε ποιες ομάδες έχετε δουλέψει, προτιμάτε να εργάζεστε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και γιατί;

«Κοιτάξτε, η δικιά μου απόφαση το να έρθω στο εξωτερικό, ήταν μία απόφαση καριέρας, ήθελα να κάνω μια νέα σελίδα στην καριέρα μου κι επέλεξα να έρθω σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ευρώπης, όπως είναι το Μιλάνο. Οπότε, πιστεύω ότι για έναν άνθρωπο, που ζει για πάνω από 30 χρόνια στο μπάσκετ, ήταν μια φυσική εξέλιξη. Ήταν μια απόφαση, η οποία ξεκάθαρα και από θέμα εμπειρίας και από θέμα καινούργιων παραστάσεων, ενός άλλου επιπέδου διοργάνωσης, ενός άλλου πρωταθλήματος, ήταν πολύ σημαντική».

Συνεργάζεστε στο Μιλάνο με δύο μεγάλες προσωπικότητες, όπως είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζόρτζιο Αρμάνι και ο προπονητής, Έτορε Μεσίνα. Πώς είναι σαν άνθρωποι και ποια η σχέση σας μαζί τους;

«Ο κύριος Αρμάνι είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι πάντα κοντά στην ομάδα και παρέχει στην ομάδα τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να μπορούμε να δουλεύουμε με τον καλύτερο τρόπο. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει πάρα πολύ το μπάσκετ. Εδώ και πολλά χρόνια είναι κοντά, τόσο στην ομάδα, όσο και στην πόλη. Για μένα ειδικά, είναι μεγάλη τιμή το να δουλεύω σε έναν τέτοιο οργανισμό και να συνεργάζομαι με έναν τέτοιο παγκόσμιο θρύλο. Όσον αφορά τον Έτορε Μεσίνα, είναι ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία, είναι ένας προπονητής πολύ μεθοδικός, είναι πολύ απαιτητικός. Είναι ένας προπονητής, ο οποίος πάντα ψάχνει και θέλει από τους παίκτες του και τους συνεργάτες του το καλύτερο και κάνει τα πάντα, για να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Για μένα, που έχω συνεργαστεί με τόσους μεγάλους προπονητές, πιστέψτε με ότι είναι ευλογία να δουλεύω μαζί του».

Σταυρόπουλος στο ertsports: «Τύχη και ευλογία για τον Ολυμπιακό να έχει τους Αγγελόπουλους»Σταυρόπουλος στο ertsports: «Τύχη και ευλογία για τον Ολυμπιακό να έχει τους Αγγελόπουλους»
(EUROKINISSI)

Κάνατε οκτώ προσθήκες το φετινό καλοκαίρι. Τι να περιμένουμε να δούμε από την ομάδα σας αυτή τη σεζόν;

«Σίγουρα, πρέπει να έχουμε ακόμα υπομονή, γιατί μία ομάδα όταν αλλάζει οκτώ παίκτες, δεν μπορεί να περιμένεις από τη μια στιγμή στην άλλη να στρώσουν μεταξύ τους οι παίκτες, ώστε να φέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, που θέλεις αγωνιστικά στην ομάδα. Θέλαμε να κάνουμε μια ομάδα πιο νέα, που να έχει περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι της και να είναι πιο physical. Αυτό που έχει δείξει η Euroleague είναι ότι μετράει πάρα πολύ το physicality. Οπότε θέλαμε να δώσουμε αυτό το στοιχείο στην ομάδα, αλλά και να είναι πιο νέα, για να μπορεί να τρέξει και να έχει περισσότερη ενέργεια».

Ποιοι είναι οι στόχοι που υπάρχουν στην Ολίμπια Μιλάνο τη φετινή σεζόν;

«Στόχος είναι σίγουρα να πάρουμε το πρωτάθλημα ξανά. Πήραμε ήδη έναν τίτλο, το Σούπερ Καπ και μένουν ακόμα στην Ιταλία το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Στην Euroleague θέλουμε να προκριθούμε στα playoffs. Δεν είναι εύκολο. Η διοργάνωση έχει γίνει πάρα πολύ ανταγωνιστική, έχουν γίνει τρομερές επενδύσεις από ομάδες. Κάθε χρόνο που περνάει, γίνεται και πιο δύσκολη, αλλά ο στόχος μας παραμένει να προκριθούμε πρώτα στα playoffs και μετά, όσο πιο μακριά μπορούμε να πάμε, τόσο το καλύτερο».

Υπάρχει περίπτωση ενίσχυσης μετά τους τραυματισμούς των Μπολμάρο και Νίμπο; Ψάχνετε στην αγορά για παίκτες;

«Όχι, δεν ψάχνουμε. Ελπίζουμε ότι σύντομα και οι δύο θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα. Οπότε, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια σκέψη να προχωρήσουμε περαιτέρω ενδυνάμωση του ρόστερ».

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις τη φετινή σεζόν. Εσείς σαν άνθρωπος που βιώνει την Euroleague εκ των έσω και ζει στο εξωτερικό, πως το βλέπετε αυτό και τι ακούγεται γενικότερα για τις ελληνικές ομάδες;

«Σίγουρα, έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, με τις μεταγραφές που έχουν κάνει και οι δύο ομάδες αυτό το καλοκαίρι. Έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Αυτές οι δύο ομάδες, μαζί με την Φενέρμπαχτσε, πιστεύω έχουν μεγάλες πιθανότητες, να είναι κάποια από τις τρεις, αυτή που θα κατακτήσει και την Euroleague. Έχουν όλα τα εφόδια, έχουν ένα ρόστερ πολύ γεμάτο και δυνατό για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της διοργάνωσης, οπότε πιστεύω ότι είναι ένα σκαλί πιο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες».

Σταυρόπουλος στο ertsports: «Τύχη και ευλογία για τον Ολυμπιακό να έχει τους Αγγελόπουλους»Σταυρόπουλος στο ertsports: «Τύχη και ευλογία για τον Ολυμπιακό να έχει τους Αγγελόπουλους»
(EUROKINISSI)

Περάσατε 19 χρόνια στον Ολυμπιακό. Πώς αισθάνεστε κάθε φορά που επισκέπτεστε πλέον το ΣΕΦ ως αντίπαλος;

«Πάντα συγκίνηση. Πάντα, όταν κατεβαίνω στον Πειραιά, νιώθω σαν το σπίτι μου, γιατί δεν είναι ότι με συνδέουν πολλά πράγματα με αυτή την ομάδα, αλλά είναι ότι με συνδέουν και σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας. Οπότε, είναι πάντα μία ιδιαίτερη στιγμή, που μόνο χαρά και συγκίνηση μπορεί να φέρει».

Όπως αναφέρατε, ο Ολυμπιακός είναι από τις ομάδες που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έκαναν μία μεγάλη επένδυση. Πώς ήταν η συνεργασία σας;

«Άριστη, άριστη, άριστη. Πάντα χαίρομαι όταν τους βλέπω, στην Ελλάδα, στο γήπεδο, όπως έγινε και πρόσφατα, που τους είδα, όταν είχα κατέβει για τον Γιώργο τον Πρίντεζη. Είναι μεγάλη τύχη και ευλογία για τον Ολυμπιακό να έχει αυτούς τους δύο ανθρώπους στο τιμόνι του. Δύο άνθρωποι, οι οποίοι πραγματικά λατρεύουν και αγαπούν τον Ολυμπιακό και κάνουν τα πάντα γι’ αυτή την ομάδα. Είναι μεγάλη τύχη για την ομάδα του Ολυμπιακού και τους φιλάθλους να έχουν τέτοιους προέδρους».

Ακόμα δεν έχει οριστεί η έδρα του επόμενου Final Four, υπάρχει καθυστέρηση και στο τραπέζι βρίσκεται η περίπτωση του Άμπου Ντάμπι. Τι συμβαίνει με αυτό το ζήτημα;

«Σαν συμβούλιο και σαν Euroleague εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους, γιατί πρέπει να σκεφτούμε ότι το θέμα της επιλογής της έδρας του Final Four, δεν είναι μόνο το οικονομικό, είναι και το θέμα επιτυχίας της διοργάνωσης. Πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί στο που θα κάνουμε το Final Four και να είμαστε σίγουροι για την διεξαγωγή και την επιτυχία του. Οπότε, είναι ακόμα σε συζήτηση, αλλά πιστεύω σύντομα ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την έδρα του Final Four του 2025».

Επιμέλεια: Νίκος Μπιντέλας

Περισσότερα

Click to comment

Trending