Connect with us
Advertisement

SUPERLEAGUE

Σεμινάρια διαχείρισης άγχους από την ΑΕΚ σε παιδιά Β’ και Γ’ Λυκείου

 

Η “Ένωση” προχώρησε σε μία υπέροχη κίνηση, που αφορά παιδιά από την ακαδημία της και σχετίζεται με τις σχολικές τους εξετάσεις.

Σημαντική πρωτοβουλία από την ΑΕΚ, η οποία ενημέρωσε για την έναρξη σεμιναρίων με στόχο την καταπολέμηση άγχους στις εξετάσεις, για παιδιά που ανήκουν στην ακαδημία της ομάδας.

Αναλυτικά η ανάρτηση της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ:

«Σε μια σειρά δράσεων για το ρόλο που διαδραματίζει η φυσική δραστηριότητα στην ψυχική και σωματική υγεία του κάθε ανθρώπου προχωράει η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η πρώτη από έναν κύκλο ημερίδων που θα διοργανωθούν, θα λάβει χώρα την Παρασκευή 5 Μαϊου στην αίθουσα συνεντεύξεων τύπου της OPAP ARENA, με θέμα «Διαχείριση άγχους στην περίοδο των εξετάσεων: Πρακτικές εφαρμογές». Σε αυτήν θα συμμετάσχουν τα παιδιά Β’ & Γ’ Λυκείου της Ακαδημίας μας και θα μιλήσει η κ. Φρόσω Πατσού (Ph.D – Αθλητική Ψυχολόγος ΠΑΕ ΑΕΚ).

Στο σεμινάριο θα αναλυθούν

• Τι είναι άγχος και πώς προκαλείται

• Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε

• Ο ρόλος του αθλητισμού στη διαχείριση του άγχους

• Πρακτικές συμβουλές για μαθητές

Στο σεμινάριο, εκτός από το θεωρητικό κομμάτι της εισήγησης, θα υπάρξει και workshop με “Τεχνικές Χαλάρωσης”.

Η ημερίδα αυτή αποτελεί την αφετηρία ενός κύκλου τεσσάρων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2024, οι ενότητες των οποίων θα καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ μια θα αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου, θα ακολουθήσει και δεύτερος».//ΜΠ.

Περισσότερα

Click to comment

Trending