Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Νέο σύστημα ranking για εθνικές ομάδες και συλλόγους θεσπίζει η LEN

 

Ένα υβριδικό σύστημα κατάταξης, που θα λαμβάνει υπόψη τις επιδόσεις κάθε χώρας, τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων (όλων των ηλικιακών κατηγοριών), όσο και σε συλλογικό επίπεδο, θέτει σε εφαρμογή η LEN.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια γίνεται για να θεσπιστούν πιο αντικειμενικά κριτήρια για την κατανομή των ομάδων υδατοσφαίρισης σε γκρουπ δυναμικότητας στις κληρώσεις των μεγάλων διοργανώσεων, αλλά και για το μοίρασμα των θέσεων στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών και -σε συλλογικό επίπεδο- το Champions League θα προσφέρουν τον μεγαλύτερο αριθμό βαθμών, ήτοι 15.000 για τον νικητή. Οι πρωταθλητές Ευρώπης στις κατηγορίες νέων ανδρών/νέων γυναικών (Κ19) θα κερδίζουν από 5.000 βαθμούς, στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων (Κ17) 3.000 βαθμούς και στις κατηγορίες παίδων/κορασίδων (Κ15) 2.000β. Επιπλέον, ο νικητής σύλλογος του Euro Cup θα πιστώνεται με 7.500 βαθμούς και ο νικητής του Challenger Cup με 2.000 βαθμούς. Μέσω ενός αλγόριθμου, οι υπόλοιπες ομάδες που μετέχουν σε κάθε διοργάνωση θα παίρνουν βαθμούς ανάλογα με την κατάταξή τους.

Οι βαθμοί που μπαίνουν στον «λογαριασμό» κάθε εθνικής ομοσπονδίας και κάθε συλλόγου, παραμένουν για τέσσερα χρόνια. Οι δύο τελευταίες σεζόν προσμετρώνται με συντελεστή 100% και οι δύο προηγούμενες με συντελεστή 50%.

Συνολικά, η LEN θα διατηρεί έξι διαφορετικές βαθμολογίες: τέσσερις για τις χώρες, τις εθνικές ομάδες και τις αθροιστικές βαθμολογίες συλλόγων (άνδρες και γυναίκες) και δύο μόνο για τους συλλόγους (άνδρες και γυναίκες).//Α.

Περισσότερα

Click to comment

Trending