Connect with us
Advertisement

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γιασικεβίτσιους ξέσπασε για τη ρατσιστική επίθεση οπαδών της Ρεάλ στον Νάτζι

 

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ισπανίας, όμως ο τεχνικός των “Μπλαουγκράνα” στις δηλώσεις του, στάθηκε στο περιστατικό που είχε ο 19χρονος σέντερ της ομάδας του, ο οποίος δέχτηκε φραστική ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της “Βασίλισσας”.

Η Μπαρτσελόνα είναι πρωταθλήτρια Ισπανίας για 20η φορά στην ιστορία της! Το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επικράτησε με 93-82 της Ρεάλ Μαδρίτης στο “WiZink Center”, “σκουπίζοντας” με 3-0 τους πρωταθλητές Ευρώπης, κλείνοντας έτσι με… γλυκό τρόπο τη σεζόν 2022-23.

Πριν από το τζάμπολ του αγώνα, κατά τη διάρκεια της άφιξης της Μπαρτσελόνα στο γήπεδο της Ρεάλ, μερικοί οπαδοί της “Βασίλισσας” αποκάλεσαν με χυδαίους και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς τον 19χρονο σέντερ των Καταλανών, Τζέιμς Νάτζι.

Λίγο καιρό μετά από το περιστατικό που είχε ο Βινίσιους της ποδοσφαιρικής Ρεάλ, ένας οπαδός των “μερέγχες” προκάλεσε… νέο σάλο. Ο Σάρας Γιασικεβίτσιους δεν άφησε ασχολίαστο το περιστατικό αυτό μετά από το φινάλε του ματς και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Καταλανούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους:

«Θέλω να μιλήσω για ό,τι έγινε εδώ απόψε (σ.σ. χθες). Είναι ατυχές. Δεν μπορεί να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Ακούω πολλά για τον Βινίσιους και τώρα πρέπει να μιλήσουμε εμείς για ό,τι συνέβη εδώ. Ακούστηκαν απαράδεκτα πράγματα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Νομίζω πως όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τις αξίες της Ρεάλ και των οπαδών της. Είμαστε εξαγριωμένοι!

Αύριο πιθανότατα το θέμα θα ξεχαστεί. Δεν με νοιάζει αν αφορά παίκτη σε της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Πρέπει να το εξαφανίσουμε, να παλέψουμε κόντρα σε τέτοιες συμπεριφορές και αυτό ακριβώς θα κάνουμε.

Δεν μίλησα ακόμα με τον Τζέιμς για το περιστατικό. Είναι πολύ σοβαρό. Ειδικά όταν συμβαίνει στους δικούς σου ανθρώπους, είναι κάτι πιο ευαίσθητο. Αγαπάμε πολύ τον Τζέιμς, είναι υπέροχος παιδί και θέλουμε να το σταματήσουμε αυτό. Είναι πολύ πιο σημαντικό από το πρωτάθλημα».//Γ.

Περισσότερα

Click to comment

Trending