Connect with us
Advertisement

SUPERLEAGUE

Βόμβα με Ροδόλφο Πιζάρο πυροδοτεί η ΑΕΚ

Ο Μεξικάνος Ροδόλφο Πιζάρο βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ.

Ο 29χρονος, του οποίου το όνομα αποκάλυψε ο «Δικέφαλος» είναι επιλογή του Ματίας Αλμέιδα και η Ένωση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτησή του.

Ο Πελάδο πιστεύει πάρα πολύ στον Πιζάρο, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στην Τσίβας, και ζήτησε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη να εξαντληθούν οι πιθανότητες να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

O τεχνικός της ΑΕΚ, θέλει ο ένας από τους τέσσερις παίκτες διαφοράς που είχε προαναγγείλει ο Μελισσανίδης να παίζει στην τετράδα της επίθεσης.

Ο Πιζάρο είναι καθαρά δική του πρόταση και όπως έχει τονίσει ο Αργεντίνος, είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια και στα άκρα και στην δυάδα της κορυφής ως ελεύθερος επιθετικός.

Άλλωστε αν δει κάποιος το βιογραφικό του θα τον δει και στις τρεις θέσεις, αριστερά, δεξιά και ελεύθερος επιθετικός στη δυάδα σε όλες τους τις ομάδες.

Σκοράρει και δημιουργεί με την ίδια ευχέρεια και ο Ματίας θεωρεί πως μπορεί να “κολλήσει” σε όλα τα σχήματα που έχει στο νου του για την ΑΕΚ της νέας σεζόν και της Ευρώπης.

Εντολή να γίνει το καλύτερο δυνατό για τον… εκλεκτό 

Σίγουρα πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση, ο Αλμέιδα το γνώριζε όταν τον πρότεινε, όμως ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει δώσει εντολή να γίνει το καλύτερο δυνατό για να ικανοποιηθεί και αυτή η επιθυμία του Νταμπλούχου προπονητή. Αλμέιδα και Πιζάρο έγραψαν ιστορία στην Τσίβας Γουαδαλαχάρα αφού μαζί κατέκτησαν και το πρωτάθλημα Μεξικό και το Champions Cup Κεντρικής Αμερικής στις δύο σεζόν που συνυπήρξαν στην ομάδα. Η προσωπική τους σχέση άλλωστε είναι αυτή που με την ανάλογη οικονομική θυσία μπορεί να κάνει εφικτή αυτή τη μεταγραφή αφού μιλάμε για έναν παίκτη με τεράστιο συμβόλαιο που η Ίντερ Μαϊάμι τον αγόρασε με ένα πολύ σημαντικό ποσό και νωρίτερα στην καριέρα του είχε κάνει άλλες δυο μεταγραφές  με χρήματα που… ζαλίζουν.

Πρωταθλητής με μεγάλες μεταγραφές

Όπως αναφέραμε, ο 29χρονος αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και μπορεί να παίζει τόσο πίσω από τον κυνηγό όσο και στα άκρα. Είναι δεξιοπόδαρος και έχει ύψος 1,79.

Ο Ροδάλφο Χιλμπέρτ Πιζάρο Τόμας (το πλήρες όνομα του) ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ταμπίκο Μαδέρο, ομάδα της πόλης που γεννήθηκε.

Μετακόμισε στην Πατσούκα όπου τον Σεπτέμβριο του 2012 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Το 2016 κατέκτησε το Πρωτάθλημα.
Τον Δεκέμβριου του 2016 η Τσίβας συμφώνησε με την Πατσούκα για την αγορά του πληρώνοντας 15εκατ. δολάρια.

Στην ομάδα της Γουαδαλαχάρα βρήκε τον Ματίας Αλμέιδα του οποίου ηταν προσωπική επικογη. Μαζί κατέκτησαν το πρωτάθλημα και το κύπελλο στο Μεξικό και τον επόμενο χρόνο το Concacaf Champions League
Τον Ιούνιο του 2018 η Μοντερέι πλήρωσε 18εκατ δολάρια και τον απέκτησε από την Τσίβας. Το 2019 κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα στο Μεξικό αλλά και το Concacaf Champions League.
Ακολούθησε η μεταγραφή του το 2020 στο MLS και τη νεασύστατη Ίντερ Μαϊάμι με 12εκατ. δολάρια. Ο Πισάρο έγινε ο παίκτης που σκόραρε το πρώτο γκολ στην ιστορία της ομάδας της Φλόριντα.
Τον Ιανουάριο του 2022 επέστρεψε στην Μοντερέι με την μορφή δανεισμού. Έμεινε εκεί έως τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς και επέστρεψε στην Ίντερ Μαϊάμι. 

Δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ και η ΑΕΚ πρέπει να τα βρει με την ομάδα του, που πρόσφατα απέκτησε τον Μέσι.

Διεθνής με το Μεξικό

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων ο Πιζάρο είχε τρεις συμμετοχές στην U23 και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο του 2014 σε ένα φιλικό με τη Νότια Κορέα. Αγωνίστηκε με την ολυμπιακή ομάδα του Μεξικό στο Ρίο όπου πέτυχε ένα γκολ.

Τον Φεβρουάριο του 2016 πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την πρώτη ομάδα των Μεξικάνων σε φιλικό με τη Σενεγάλη. Το 2017 ήταν στην αποστολή για το Gold Cup όπως και το 2019 όταν το Μεξικό κατέκτησε το τουρνουά. Δεν μπήκε στην αποστολή για το Μουντιάλ του 2022.

Στην Τσίβας, υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα, έκανε εκπληκτικά πράγματα με 58 συμμετοχές, 15 γκολ και 10 ασίστ!

Την περασμένη σεζόν όπου έπαιξε σε Μεξικό και MLS είχε συνολικά 33 ματς, χωρίς γκολ και με δύο ασίστ.

Ο Αλμέιδα θεωρεί δεδομένο πως αν αποκτηθεί θα κάνει διαφορά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Click to comment
SUPERLEAGUE1 ώρα ago

Βαλμπουενά: «Έκανα κάτι ηλίθιο, στο ποδόσφαιρο ζούμε σε έναν κόσμο λιονταριών»

SUPERLEAGUE 22 ώρες ago

“Μίνι” ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανοίγει την αυλαία

ΜΠΑΣΚΕΤ4 ώρες ago

Φουρνιέ: «Δεν κάναμε το καλύτερο παιχνίδι, αλλά χαίρομαι με τη νίκη»

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ5 ώρες ago

Ήττα στο τέλος για τη Βουλιαγμένη από την Ορτίτζια

SUPERLEAGUE7 ώρες ago

Παρών ο Ατρόμητος στη μεγαλύτερη Γενική Συνέλευση της ECA που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα

SUPERLEAGUE 28 ώρες ago

Εμφατικό “διπλό” για τον ΠΑΟΚ Β΄

ΜΠΑΣΚΕΤ10 ώρες ago

Με υπογραφή Βρούτση, δεν θα βρεθούν οπαδοί του Πανιωνίου στο “Ανδρέας Παπανδρέου”

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ11 ώρες ago

Χάλκινο μετάλλιο ο Βαβίλης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Grappling

SUPERLEAGUE13 ώρες ago

Μαΐντεβατς στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: «Με τον Ολυμπιακό πιεστήκαμε, την ΑΕΚ την νικήσαμε δίκαια»

SUPERLEAGUE 214 ώρες ago

Super League 2: Ενός λεπτού σιγή και μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του Μπάλντοκ

Trending