Connect with us
Advertisement

SUPERLEAGUE

Αυτή η ΑΕΚ σκορπά φόβο και τρομοκρατία νίκησε 3-1 μέσα στην Τραπεζούντα!

Αυτή η ΑΕΚ του Αλμέιδα σκορπά… πανικό! Φόβο και τρομοκρατία!

Τυφώνας η ΑΕΚ, πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από την Τραπεζούντα επικρατώντας 1-3 της  Τραμπζονσπόρ – στο πιο δυνατό φιλικό τεστ –  και έδειξε έτοιμη, περίπου μια εβδομάδα πριν την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη με την Ντιμάμο Ζάγκρεμπ!

Ο Ματίας Αλμέιδα, είδε τους ποδοσφαιριστές του να βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο σε μεγάλο βαθμό τις βασικές αρχές της πίεσης, της έντασης και του γρήγορου ποδοσφαίρου που ζητά, με αποτέλεσμα η Ένωση να βρει δύο εντυπωσιακά γκολ με γρήγορες μεταβάσεις και αντεπιθέσεις για σεμινάριο με Ελίασον (41’) και Φαν Βέερτ (75’), ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο… serial killer Λιβάι Γκαρσία (31’) με εντυπωσιακό τελείωμα.

Με διάταξη 4-4-2, τον Στάνκοβιτς στα δοκάρια, τους Βίντα-Μουκουντί στόπερ, τον Ρότα δεξιά, τον Χατζισαφί αριστερά, τους Σιμάνσκι-Γιόνσον στον άξονα, τον Πινέδα αριστερά, τον Ελίασον δεξιά και τους Τσούμπερ-Γκαρσία στη γραμμή κρούσης, ξεκίνησε ο Ματίας Αλμέιδα.

Ήταν ένα πρώτο 45λεπτο, που στο ξεκίνημα του, η ΑΕΚ χρειάστηκε περίπου ένα δεκάλεπτο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του αγώνα και του αντιπάλου, ενώ προέκυψε και ο τραυματισμός του Βίντα που άλλαξε κάπως τα δεδομένα και έφερε στο ματς αναγκαστικά τον Μήτογλου.

Η Τραμπζονσπόρ, σε αυτό το πρώτο διάστημα δημιούργησε κάποια προβλήματα στην κιτρινόμαυρη άμυνα, με αποκορύφωμα την φάση του 8ου λεπτού όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Γκόμεζ βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος, όμως ο Στάνκοβιτς με σπουδαία επέμβαση είπε όχι. Η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ ήταν αυτή του 11’ με τον Γκαρσία, που ήταν σημείο αναφοράς στην επίθεση και φαινόταν πως όποτε έκανε κάθετη κίνηση δεν μπορούσαν οι αντίπαλοι να τον ακολουθήσουν.

Έτσι δημιουργήθηκαν άλλες τρεις καλές καταστάσεις, το ακυρωθέν γκολ για οφσάιντ στο 15’ και άλλα δύο σουτ που πέρασαν άουτ. Η Τραμπζονσπόρ στα μέσα του πρώτου μέρους προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, είχε ένα καλό σουτ του Μπακασέτα όπου και πάλι ο σταθερότατος Στάνκοβιτς δήλωσε παρών, αλλά και με κεφαλιά του Ντενσβίλ, πάλι από στατική φάση, όπου και πάλι ο Αυστριακός γκολκίπερ καθάρισε με αποτελεσματικότητα.

Μετά το μισάωρο η ΑΕΚ ανέβασε ταχύτητα επιθετικά και βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 31’, όταν από κόρνερ του Πινέδα και στρώσιμο της μπάλας από τον Μήτογλου, ο Γκαρσία με άπιαστο σουτ έκανε το 0-1.

Σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ έπαιζε με ταχύτητα, έβγαζε συνεργασίες, είχε σωστή λειτουργία στην πίεση και στο τακτικό κομμάτι και κυριαρχούσε. Αυτή η κυριαρχία της έφερε και δεύτερο γκολ στο 42’. Όταν η κιτρινόμαυρη μηχανή του Αλμέιδα έβγαλε την μπάλα υπό έντονη πίεση με τον Τσούμπερ, η αντεπίθεση βγήκε ταχύτατατα με έξι παίκτες να πατούν την αντίπαλη περιοχή και ο Ελίασον με διαγώνιο σουτ έκανε ο 0-2 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε στην επανάληψη με πέντε αλλαγές, με τον Αλμέιδα να φέρνει στο ματς τους Αθανασιάδη, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Γαλανόπουλο και Σιντιμπέ αντί των Στάνκοβιτς, Πινέδα, Σιμάνσκι, Ρότα και Ελίασον.

Επί της ουσίας δεν άλλαξε κάτι τακτικά στον τρόπο λειτουργίας, με τον Άμραμπατ να πηγαίνει δεξιά, τον Γαλανοπούλο στον άξονα και τον Γκατσίνοβιτς αριστερά. Η Ένωση ήταν καλά τακτοποιημένη στο δικό της μισό όταν αμυνόταν και επιχειρούσε τις στιγμές που έκανε την πίεση, να βγει με γρήγορη μετάβαση στην επίθεση.

Η ΑΕΚ προδόθηκε στο 55’ από στατική φάση, κάτι που συνέβη και στο πρώτο μέρος αλλά τότε δεν το πλήρωσε, όταν σε εκτέλεση φάουλ ο Γκόμεζ έκανε κάθετη κίνηση αμαρκάριστος, η κιτρινόμαυρη άμυνα κόλλησε και εκείνος με κεφαλιά μείωσε σε 1-2.

Επιθετικά η ΑΕΚ έβγαλε στο 59’ με ωραίο τρόπο την κόντρα της με τον Γκατσίνοβιτς ο οποίος όμως πλάσαρε αδύναμα από τα όρια της περιοχής, ενώ στο 63’ ο Αλμέιδα προχώρησε σε άλλες δύο αλλαγές, φέρνοντας στον άξονα τον Μάνταλο αντί του Γιόνσον και τον Πισάρο αντί του Τσούμπερ, πίσω από τον Γκαρσία.

Στο 69’ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μπακασέτα στον Γκατσίνοβιτς, με τον Γκαρσία να αναλαμβάνει την εκτέλεση αλλά τον Ουγκουρτσάν να του λέει όχι σε δύο χρόνους.

Αυτή ήταν και η τελευταία ενέργεια του Λιβάι στο ματς, καθώς μετά από μια σύγκρουση που είχε λίγο μετά με τον Μπένκοβιτς, ο Αλμέιδα τον απέσυρε για να φέρει στο ματς στο 73’ τον Φαν Βέερτ ενώ στο ίδιο χρονικό σημείο μπήκε και ο Μοχαμάντι αντικαθιστώντας τον Χατζισαφί.

Στο 75’ η ΑΕΚ μετά από ανάκτηση της μπάλας από τον Μάνταλο και αντεπίθεση για σεμινάριο, οι παίκτες του Αλμέιδα με έξι πάσες βγήκαν μπροστά, ο Σιντιμπέ ανέβηκε στην πλευρά, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Φαν Βέερτ που πάτησε περιοχή με κοντινό τελείωμα έγραψε το 1-3.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 79’ πέρασε και ο Ζίνι στο ματς πηγαίνοντας αριστερά αντί του Γκατσίνοβιτς, ενώ στο 81’ ο Μάνταλος έκανε ένα ανόητο πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή, με τον Αθανασιάδη ωστόσο να μαντεύει σωστά και με σπουδαία επέμβαση σε δυνατό χτύπημα του Μπακασέτα να λέει όχι!

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ: Ουγκουρτσάν, Ντενσβίλ, Μπένκοβιτς, Λάρσεν, Ερεν, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Αμπντουλκαντίρ, Βίσκα, Τρεζεγκέ, Γκόμεζ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς (46’ Αθανασιάδης), Ρότα (46’ Σιντιμπέ), Βίντα (9’ λ.τρ. Μήτογλου), Μουκουντί, Χατζισαφί (73’ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (46’ Γαλανόπουλος), Ελίασον (46’ Άμραμπατ), Γιόνσον (63’ Πιζάρο), Πινέδα (46’ Γκατσίνοβιτς / 79’ Ζίνι), Τσούμπερ (63’ Μάνταλος), Γκαρσία (73’ Φαν Βέερτ).

Click to comment

Trending