Connect with us
Advertisement

ΒΟΛΟΣ

Έχασε το… ροντέο από την ΑΕΚ

Ο Βόλος το πάλεψε γνωρίζοντας την ήττα με 2-3 σε ένα ματς θρίλερ

Σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν για… καρδιακούς, ο Βόλος πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε να πάρει έστω και τον βαθμό, γνωρίζοντας την ήττα από την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Άμραμπατ.

Μάλιστα οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου έπαιζαν με παίκτη παραπάνω στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, μπήκαν μπροστά στο σκορ (πριν την δίκαιη αποβολή) αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η ΑΕΚ αν και με παίκτη λιγότερο γύρισε το παιχνίδι πριν το ημίχρονο, αλλά με την αρχή του β΄ μέρους ο Βόλος έδειξε πως δεν ήθελε να χάσει.

Πάλεψε, βγήκε μπροστά, δημιούργησε καταστάσεις και μπόρεσε να ισοφαρίσει.

Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα μοιραζόταν γκολ και βαθμούς, όμως ένα πέναλτι που έκανε ο Κρούζλιακ, στάθηκε μοιραίο για τους κυανέρυθρους της πόλης μας…

Όσο για την ΑΕΚ; Πρώτη της νίκη (και τι νίκη…) μέσα στο Πανθεσσαλικό, πάλι με δέκα, όπως και στο τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ!

Στο… μυαλό των κόουτς

Ο Κώστας Μπράτσος επέλεξε το 4-3-3 για τον Βόλο και τον Σιαμπάνη στην εστία και τον Άλχο στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Κίτσος ξεκίνησε στο αριστερό, με τους Σιέλη και Ασλανίδη να είναι οι κεντρικοί αμυντικοί.

Εξάρι ήταν ο Τσοκάνης, ο οποίος είχε μπροστά του, τους Τρουιγέ και Κορνετέ, με τους Ντέλετιτς και Κόμπα να πλαισιώνουν τον Μωραΐτη στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-4-1-1 και με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το μεσοβδόμαδο παιχνίδι με την Αντβέρπ.

Κάτω από τα δοκάρια ο Στάνκοβιτς, με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί να συνθέτουν την αμυντική τετράδα, από δεξιά προς τα αριστερά.

Ο Γαλανόπουλος πλαισίωνε τον Γιόνσον στα χαφ, με τον Τσούμπερ να ξεκινά αριστερά (όπως στη ρεβάνς με τους Βέλγους) και τον Ελίανσον δεξιά, ενώ ο Μάνταλος κινούταν πίσω από τον Πόνσε.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα. Μάλιστα, είχε αρκετά δραστήριο τον Ρότα, ο οποίος έχασε και μεγάλη ευκαιρία στο 7′, με τον Σιαμπάνη να διώχνει με εντυπωσιακή εκτίναξη σε κόρνερ το σουτ που έπιασε από θέση μέσα δεξιά.

Όμως ο Βόλος χτύπησε το 8′ κάνοντας το 1-0!!

Από το… πουθενά ή για την ακρίβεια από το ολέθριο λάθος του Μουκουντί, ο οποίος -χωρίς να βλέπει- γύρισε την μπάλα στον ολομόναχο Ντέλετιτς, που είπε “ευχαριστώ” και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ πλέον ήταν αναγκασμένη να αντιδράσει…

Βγήκε μπροστά και δημιούργησε ευκαιρίες, αρχικά με τον Μουκουντί (17′) και τον Τσούμπερ (19′) και εν συνεχεία στο 22′ με την τεράστια ευκαιρία πάλι από τον Ρότα, μετά από τρομερές προσποιήσεις του Ελβετού άσου και σουτ που κόντραρε.

Για να φτάσουμε στο 24′, όταν τα πράγματα στράβωσαν για τα καλά για τους νταμπλούχους.

Ο Μάνταλος πήγε με τις τάπες πάνω στην κοιλιά του Κόμπα (προς τα πλάγια) και έτσι ο Ευάγγελος Μανούχος έδειξε ορθώς απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Η ΑΕΚ συνέχισε με σύστημα 4-4-1, τον Πόνσε στην κορυφή, αριστερά τον Τσούμπερ, δεξιά τον Ελίανσον και τους Γαλανόπουλο-Γιόνσον στα χαφ.

Αν και με δέκα παίκτες, έκανε την ανατροπή εντός 6′ λεπτών, μέσω δύο στατικών φάσεων.

Από τις πολλές που κέρδισε μιας και κυκλοφορούσε συνεχώς την μπάλα γύρω από την περιοχή του Βόλου, που φάνηκε άτολμος στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μην μπορώντας να κρατήσει μπάλα και να διαχειριστεί το παιχνίδι, αν και με παίκτη παραπάνω.

Πρώτο χτύπημα για την ΑΕΚ στο 32′: Γλυκιά εκτέλεση φάουλ -ακόμα μία- περιμετρικά της περιοχής από τον Ελίανσον, βρήκε τον Γιόνσον στο δεύτερο δοκάρι, με τον Δανό χαφ να σκοράρει με σκαστή κεφαλιά!

Δεύτερο στο 38′. Ύστερα από φάουλ που κέρδισε ο Πόνσε από τον Ασλανίδη λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Τσούμπερ ανέλαβε την ευθύνη και με τρομερή απευθείας εκτέλεση έγραψε το 1-2 (η μπάλα πήρε ύψος, προσγειώθηκε και αφού… έγλειψε την μέσα πλευρά του οριζόντιου δοκαριού, καρφώθηκε στο αριστερό «παραθυράκι»).

Ένα γκολ που δημιούργησε… παροξυσμό στους 4 χιλιάδες και πλέον φίλους του «δικεφάλου», οι οποίοι μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, είδαν την ομάδα τους να εκτελεί ακόμα τρία σερί κόρνερ, με το σκορ όμως να μένει στο 1-2.

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Βόλος (Λούνα και Κρούζλιακ αντί των Κίτσου και Ασλανίδη).

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν αποφασισμένοι να αντιδράσουν και είχαν τις πρώτες επικίνδυνες στιγμές.

Αρχικά, στο 49′, ο Γιόνσον γύρισε λανθασμένα, με τον Βίντα να κόβει καίρια την επέλαση του Μωραΐτη, ενώ στο 55′ η μπάλα μετά την κεφαλιά του αμαρκάριστου Κόμπα έφυγε άουτ.

Η ΑΕΚ των δέκα παικτών, απάντησε στις ευκαιρίες με δύο σουτ εκτός περιοχής, του Πόνσε στο 60′ και του Ελίανσον στο 62′.

Στο 67′ ο Ματίας Αλμέιδα πέρασε εντός αγωνιστικού χώρου τους Αραούχο και Ζίνι αντί των Τσούμπερ και Πόνσε. Οι δύο τους συνεργάστηκαν στο 69′, ύστερα από εξαιρετικό πέρασμα του πρώτου.

Στο 70′, η ΑΕΚ είχε ακόμα μία μεγάλη στιγμή από στατική φάση (κόρνερ), με τον Ελίασον να εκτελεί και τον Σιαμπάνη να μπλοκάρει την κεφαλιά του Βίντα που πήδηξε πιο ψηλά από όλους.

Και αφού δεν μπήκε το γκολ, η «Ένωση» το πλήρωσε στην επόμενη φάση, στο 72′...

Ο νεοεισελθών Ενγκίν γύρισε από αριστερά, η άμυνα της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απομακρύνει, με τον Ντέλετιτς να πιάνει σουτ από την «καρδιά» της περιοχής και να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς.

Η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ στον Ενγκίν, με τις γραμμές να δείχνουν ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Ο Αλμέιδα ρίσκαρε, έριξε μέσα και Σιμάνσκι, Πινέδα και Άμραμπατ, με τον τελευταίο να σεντράρει στο 88′ και τον Αραούχο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά!

Το παιχνίδι είχε μπει στην τελική ευθεία. Ο Άμραμπατ έδειχνε… αποφασισμένος να αναδειχθεί σε λυτρωτή για την ομάδα του. Έβγαλε κι άλλη ωραία σέντρα στο 90’+1′, η μπάλα μετά την κεφαλιά του Μουκουντί βρήκε το απλωμένο χέρι του Κρούζλιακ και ο Μανούχος έδειξε την άσπρη βούλα!

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός που έστειλε στην άλλη γωνία τον Σιαμπάνη, πανηγυρίζοντας έξαλλα το τελικό 2-3!

Βόλος-ΑΕΚ: 2-3

MVP: Πολλοί οι διακριθέντες, σε έναν θα πάει η διάκριση. Άμραμπατ!

Ο Μαροκινός άσος μπαίνει και δίνει το παιχνίδι στην ομάδα του. Δύο εξαιρετικές σέντρες από δεξιά, από την πρώτη προκύπτει δοκάρι, από τη δεύτερη το πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη και κλασικά με… κρύο αίμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από πλευράς Βόλου ο Ντέλετιτς ήταν ο MVP!!!

Αν ο Βόλος έπαιρνε κάτι από το ματς, θα είχε το μεγαλύτερο μερίδιο “ευθύνης”, πάντως έχει δημιουργήσει μία παράδοση κόντρα στην πρώην μάδα του, την οποία “καρφώνει” όποτε την βρει μπροστά του (θυνμήζουμε πως στην περσινή νίκη στην Ριζούπολη ήταν ο χρυσός σκόρερ).

Η σφυρίχτρα: Πολλές οι φάσεις που έκριναν το παιχνίδι…

Ορθή η αποβολή του Μάνταλου (πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα), σωστά δόθηκε το φάουλ από το οποίο προήλθε το 1-2 με τον Τσούμπερ.

Στο 55′ ο Βόλος ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μωραΐτη από τον Βίντα, ενώ στο 78′ η ΑΕΚ ζήτησε κι αυτή πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αραούχο μέσα στην Βολιώτικη περιοχή, ενώ σωστά σφυρίχτηκε εκείνο στις καθυστερήσεις, με τον Κρούζλιακ να έχει έχει απλωμένο το χέρι.

Βόλος-ΑΕΚ: 2-3

Οι συνθέσεις

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης – Άλχο, Σιέλης, Ασλανίδης (46′ Κρούζλιακ), Κίτσος (46′ Λούνα) – Τσοκάνης, Τρουιγέ (75’ Γκλάβτσιτς),   ), Κορνετέ (60′ Ενγκίν) – Ντέλετιτς, Μωραΐτης (71′ Μραζ), Κόμπα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (77′ Πινέδα) – Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Γιόνσον, Γαλανόπουλος (73′ Σιμάνσκι), Τσούμπερ (68′ Αραούχο) – Πόνσε (67′ Ζίνι), Μάνταλος.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος
A’ Βοηθός: Κούλα Χασάν
Β’ Βοηθός: Δημήτριος Βεργέτης
4ος: Αριστείδης Βάτσιος
VAR: Αθανάσιος Τζήλος

Trending