Connect with us
Advertisement

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Μποζιονέλος προγνωστικά | Στο καταραμένο γήπεδο…

Ο Νίκος Μποζιονέλος καταπιάστηκε με το Ολλανδία – Ελλάδα γυρίζοντας πίσω τον χρόνο και έβγαλε δύο picks για την Πέμπτη των προκριματικών #nbozionelos

Με το γκολ του… Χαβραίου Μπεμπά στο 93′ πέρασε το γαλλικό ασιατικό, όπως και το λευκορώσικο, όπως και τα φάουλ της Πάλας της Κυριακής, όχι όμως τα φάουλ του ΠΑΣ και της Οσασούνα ενώ ο Νούνιες είχε δύο δοκάρια και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία σε 65 λεπτά…. Μέτρια η Κυριακή, συνεχίζουμε.

Join my social

Μπορείτε να βρείτε Μποζιονέλος προγνωστικά στα κανάλια μου για στοιχηματικό chat και στο Telegram, και στο Viber και στο Whats App!

Όπου βολεύεστε καλύτερα, join.

Μπορείτε επίσης να βλέπετε και video στο TikTok μου.

Και με ένα κλικ ΕΔΩ μπορείτε να δεις όλα μου τα social – και όχι μόνο!

Ολλανδία – Ελλάδα

Σε εννέα ματς τους έχουμε νικήσει (κι όμως) σε ένα. Εξ αυτών τα τέσσερα ήταν φιλικά, άλλα τόσα στα προκριματικά Euro (όπως απόψε) και ένα σε τελική φάση Euro.

Η Ολλανδία είναι ένας αντίπαλος που ξυπνάει σημαντικές, αλλά και ιδιαίτερες μνήμες για την Εθνική. Είναι η πρώτη ομάδα που αντιμετώπισε η γαλανόλευκη στην ιστορία της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Στις 11 Ιουνίου 1980, στη Νάπολη οι Έλληνες παίκτες πήραν το… βάπτισμα του πυρός στο Κύπελλο Εθνών, όπως λεγόταν τότε το Euro. Η Ελλάδα ηττήθηκε με ένα -αυστηρό κατά πολλούς- πέναλτι του Βασίλη Κωνσταντίνου επί του Ντιρκ Νανίνγκα, που μετέτρεψε σε γκολ ο Κις Κιστ.

Από τα φιλικά, αξιοσημείωτο ήταν αυτό στις 1/9/2016 στο «Φίλιπς Στάντιον» του Αϊντχόφεν, όπου η Ελλάδα με γκολ των Κώστα Μήτρογλου (29’) και Γιάννη Γιαννιώτα (74’) και είχε επιβληθεί με 2-1 και είχε βάλει περισσότερα γκολ από όσα είχε σκοράρει στα… οκτώ προηγούμενα (μόλις ένα)!

Στα προκριματικά του Euro ’88 (που μάλιστα κατέκτησε) η Ελλάδα είχε αποσπάσει 1-1 στο Ρότερνταμ από τους «οράνιε» με γκολ του Δημήτρη Σαραβάκου στο 5’, είχε ισοφαρίσει ο πολύς Μάρκο φαν Μπάστεν στο 56’. Στον αγώνα του β’ γύρου, που έγινε στη Ρόδο, οι Ολλανδοί είχαν νικήσει άνετα με 3-0 τη «γαλανόλευκη» του Μίλτου Παπαποστόλου με τον νυν εκλέκτορα Ρόναλντ Κούμαν να σκοράρει στο 18’ (οι Γιοπ Λάνκααρ και Χανς Ζίλχαους είχαν βάλει τα άλλα γκολ).

Το καταραμένο γήπεδο…

Το «Φίλιπς Στάντιον» του Αϊντχόφεν υποδέχεται για τέταρτη φορά την Ελλάδα, πρώτη για αγώνα επίσημης διοργάνωσης. Εκεί έγιναν τα φιλικά του 1982 (1-0), του 2004 (4-0), αλλά και το νικηφόρο του 2016. Στα Κύπελλα Ευρώπης οι ελληνικές ομάδες έχουν γνωρίσει εκεί επτά ήττες και μόνο ο Παναθηναϊκός το 2014 κατάφερε να πάρει ισοπαλία από την PSV (1-1 με γκολ του Νίκου Καρέλη στο 87’, σε όμιλο του Europa League).

Picks

  • Καζακστάν – Φινλανδία: κι όμως… ντέρμπι κορυφής στον όμιλο. Μετά την ήττα (με ανατροπή…) από τη Σλοβενία ακολούθησε για τους Καζάκους το ασύλληπτο comeback (3-2) με τη Δανία και στη συνέχεια δύο διπλά ενάντια σε Σαν Μαρίνο (3-0) και Βόρεια Ιρλανδία (1-0). Και η Φινλανδία τρεις σερί νίκες έχει κάνει, καθαρά από θέμα αποδόσεως είναι τραβηγμένα ψηλά ο άσος.
  • Ολλανδία – Ελλάδα: στάθηκα (φυσικά) στα φάουλ αν και σφυρίζει ο πολύπειρος Μάικλ Ολιβερ – και οι Αγγλοι είναι εν μέρει ανεκτικοί σε αυτά. Σφύριξε το πρόσφατο Μαρσέιγ – Παναθηναϊκός ο γίγαντας. Η Εθνική μας είχε υποπέσει μόνο σε 10 φάουλ στο 1-0 από τη Γαλλία, σε ματς όπου… αντιμετώπισε 2,28 xGoals και 59% κατοχή – μια χαρά είχε σταθεί. Αντίθετα, οι Ολλανδοί επί Κούμαν κάνουν πολλά φάουλ – φερ’ ειπείν 16 στον ημιτελικό του Nations League με την Κροατία και 14 στο 4-0 από τη Γαλλία. Πολλά, για ομάδα κατοχής. Ε, εμείς 10-12 θα τα κάνουμε and here you go.

Στο καταραμένο γήπεδο…ΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!Στο καταραμένο γήπεδο…

Περισσότερα

Click to comment

Trending