Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Οι οδηγοί της Alpha Romeo μιλούν για τις ατυχίες τους στο ιαπωνικό Grand Prix

 

Ο Βάλτερι Μπότας και ο Ζου Γκουανγιού θρηνούν τους πρώτους χαοτικούς γύρους του Grand Prix Ιαπωνίας, ενώ ο Μπότας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω ζημιάς, ο Ζου κατάφερε να συνεχίσει με δυσκολία και να τερματίσει στη 13η θέση.

Ο 34χρονος Φιλανδός είχε μια σταθερή απόδοση από τη 16η θέση και προσπάθησε να προσπεράσει τον Εστεμπάν Οκόν και τον Άλεξ Άλμπον στη στροφή 1. Δυστυχώς συγκρούστηκε και με τους δύο οδηγούς, με τον Μπότας να βρίσκεται ανάμεσα στα δύο μονοθέσια και αναγκάστηκε να μπει στα pit για μία νέα μπροστινή πτέρυγα.

Ενώ προσπαθούσε να επιστρέψει ξανά στον αγώνα, κάνοντας κίνηση προς τον οδηγό της Williams, Λόγκαν Σάρτζεντ, ο οποίος συγκρούστηκε με τον Φιλανδό με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να συνεχίσει.

Ο Μπότας όμως δεν ήταν ο μοναδικός οδηγός της Alpha Romeo που υπέστη ζημιά στην αρχή του αγώνα, με ένα αδέσποτο κομμάτι από ανθρακόνημα να βρίσκει το μπροστινό φτερό του Ζου. Ωστόσο όπως ανέφερε και ο ίδιος, ο ρυθμός του από εκεί και πέρα ήταν πολύ κακός, καθώς τερμάτισε στη 13η θέση.

«Ναι, πολύ καλή αρχή και μετά, προσπαθώντας να κάνω το δρόμο μου προς τα εμπρός, το μόνο που είδα ήταν τέσσερα ή τρία αυτοκίνητα να ακουμπούν και ένα τεράστιο κομμάτι άνθρακα μπήκε κατευθείαν στην μπροστινή μου πτέρυγα, αυτό ήταν», δήλωσε ο Ζου.

Κάνοντας μία προεπισκόπηση για το πως μπορούμε να περιμένουμε την εμφάνιση της Alpha Romeo, το επόμενο Σαββατοκύριακο (6/9 – 8/9) στο Κατάρ ο Ζου είπε, «Πρέπει να δούμε προφανώς κάθε κομμάτι και αυτό το Σαββατοκύριακο από την πλευρά μου, έκανα το ένα λάθος στις κατατακτήριες στο πεζοδρόμιο. Αλλά ας πούμε ότι ο ρυθμός γενικά, η ταχύτητα είναι λίγο πιο πίσω σε αυτό που υποτίθεται ότι είμαστε. Απλώς παλεύουμε από την πλευρά μας για τη 10η και τη 15η θέση».//ΦΚ.

Περισσότερα

Click to comment

Trending