Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Το φαινόμενο συνεργασίας McLaren… με Toyota

 

Μόνο τυχαίο δεν θα μπορούσε κάτι τέτοιο να είναι, αφού η βρετανική ομάδα ήδη χρησιμοποιεί την αεροσήραγγα της ιαπωνικής και στο Grand Prix της Σουζούκα έγινε το πρώτο… ραντεβού.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, πέρα από τον κινητήρα που προμηθεύεται από την Mercedes, η McLaren χρησιμοποιεί και εξάρτημα της Toyota, η οποία εισήλθε στον κόσμο της Formula 1 το 2002 και αποσύρθηκε το 2009. Δεν αποκόμισε καμία αξιοσημείωτη επιτυχία, αλλά στους αγώνες αντοχής που “τρέχει” πλέον, συγκεκριμένα στο WEC, τα πάει θαυμάσια.

Ωστόσο, αυτή τους η μικρή συνεργασία θα σταματήσει το 2023, αφού η McLaren θα χρειαστεί να ξεκινήσει τον σχεδιασμό του μονοθεσίου τής επόμενης χρονιάς. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως οι επαφές μεταξύ των δύο ομάδων σταματούν εκεί. Ίσα ίσα θα έλεγε κανείς, αφού στο Grand Prix της Ιαπωνίας υπήρχαν φήμες περί συνάντησης των δύο πλευρών, με τον Άκιο Τογιόντα, πρόεδρο της Toyota, να το διαψεύδει. Στο ίδιο “τρυπάκι” μπήκε και ο Καζούκι Νακατζίμα, σύμβουλος της ομάδας και πρώην οδηγός.

Παράλληλα, ο Ρίο Χιρακάβα ανακοινώθηκε εν μέσω του τριημέρου στην Σουζούκα ως αναπληρωματικός οδηγός της βρετανικής ομάδας. Ποιος είναι ο κύριος; Ιάπωνας εργοστασιακός πιλότος της φίρμας της πατρίδας του. Τυχαίο;

Ο Αντρέα Στέλα όμως, επικεφαλής της McLaren, αναφέρθηκε στην σχέση της ομάδας του με την Toyota ενθαρρυντικά, αλλά και… αινιγματικά:

«Κυνηγάμε ενεργά νέα ταλέντα και το πρόγραμμα εξέλιξης οδηγών έχει αντίκρισμα. Αυτό δείχνει τη σημασία του προγράμματός μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Ρίο (σ.σ. Χιρακάβα) θα δουλέψει μαζί μας και τον έχουμε προσθέσει στη λίστα των αναπληρωματικών μας οδηγών. Μας ενδιαφέρει επίσης η διαχείριση της απόδοσης των οδηγών και η εξέλιξή τους. Θέλουμε να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας».//ΓΚ.

Περισσότερα

Click to comment

Trending