Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Φορτσάρει για το τρίτο του πρωτάθλημα ο poleman Φερστάπεν

 

Ο 26χρονος Ολλανδός θέλει να προσθέσει ακόμη ένα τίτλο στο προσωπικό του παλμαρέ όσο γρηγορότερα γίνεται και αυτή είναι η ευκαιρία του, στο σιρκουί της Λουσαΐλ. Φυσικά, από την πρώτη θέση του grid θα εκκινήσει ο “Super Max”, ενώ στην 2η και στην 3η θέση βρίσκονται οι Ράσελ και Πιάστρι, αντίστοιχα.

Με ύφος πρωταθλητή και πυγμή από… ατσάλι. Προφανώς, ο λόγος για τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος πραγματοποίησε τον ταχύτερο γύρο στις κατατακτήριες δοκιμές του Καταριανού Grand Prix και θα είναι ο poleman της Κυριακής.

Μάλιστα, εάν ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής ξεπεράσει κατά τρεις βαθμούς των ομόσταυλό του, Σέρτζιο Πέρεζ, στο πλαίσιο του Sprint (Σάββατο 07/10, 20.30), τότε θα προσθέσει τον τρίτο του τίτλο στην τροπαιοθήκη του.

Το Q1:

Η Red Bull δεν άργησε να κάνει επίδειξη δύναμης, όπως και οι Ferrari, McLaren και Aston Martin, με τις τρεις πρώτες να εξασφαλίζουν από μία θέση στο Q2 και στους δυο οδηγούς τους, ενώ η βρετανική ομάδα δεν είδε τον Λανς Στρολ να περνάει στην 15άδα. Οι πιλότοι έπαιζαν με τα όρια και είδαμε τους αγωνοδίκες να διαγραφούν χρόνους, εκ των οποίων ο ένας ήταν του Λάντο Νόρις. Ωστόσο, ο νεαρός Βρετανός πέρασε στην 2η θέση με έξτρα προσπάθεια, στην οποία φλέρταρε ξανά με τα όρια της πίστας.

Εκτός Q2 έμειναν οι (από τον 16ο έως τον 20ο): Σάρτζεντ, Στρολ, Λόσον, Μάγκνουσεν, Ζου.

 

Με τον χρόνο του Σέρτζιο Πέρεζ να διαγράφεται, ο Μεξικανός έμεινε εκτός της κορυφαίας 10άδα, όπως και ο Κάρλος Σάινθ. Η Red Bull και η Ferrari μέτρησαν από μια απώλεια, τη στιγμή που Λιούις Χάμιλτον έκανε τον ταχύτερο γύρο και οι δύο McLaren βελτιωνόντουσαν γύρο με τον γύρο.

Ο Αλεξάντερ Άλμπον, αν και έβαλε την μία Williams στο Q2, έχασε την ευκαιρία του να μπει στο τρίτο session, αφού στον τελευταίο του γύρο πήρε πιο ανοιχτά την στροφή από όσο θα έπρεπε και πέρασε εκτός πίστας, εγκαταλείποντας αμέσως την προσπάθεια του.

Εκτός Q3 έμειναν οι (από τον 11ο μέχρι τον 15ο): Τσουνόντα, Σάινθ, Πέρεζ, Άλμπον, Χούλκενμπεργκ.

 



Περισσότερα

Click to comment

Trending