Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Φερστάπεν: «Βγήκα εκτός της ζώνης DRS του Χάμιλτον, περνώντας στο δικό μου ρυθμό»

 

Ο Ολλανδός τρις παγκόσμιος πρωταθλητής νίκησε στο Sprint Race του Όστιν, έχοντας πίσω του τον βετεράνο οδηγό της Mercedes, ο οποίος προσπέρασε τον δεύτερο Σαρλ Λεκλέρ. Ωστόσο, ο πιλότος της Red Bull έκανε λόγο για το μονοθέσιό του, αλλά και τον Κυριακάτικο αγώνα.

Ο Μαξ Φερστάπεν μπορεί να έχει “στεφθεί” παγκόσμιος πρωταθλητής και για φέτος, αλλά δεν έχει σκοπό να σταματήσει, αφού απομένουν ακόμη πέντε Grand Prix. Αντιθέτως, θέλει να συνεχίσει να κάνει… επίδειξη ισχύος, με στόχο να κερδίσει και τον αγώνα της Κυριακής (22/10).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η εκκίνηση ήταν δύσκολη, όμως ευτυχώς υπήρχε αρκετός χώρος για να στρίψω πρώτος στη στροφή 1. Κάτι που αναμφίβολα με βοήθησε. Στη συνέχεια κάναμε τον αγώνα μας και έλεγξα τον ρυθμό. Προς το τέλος το ευχαριστήθηκα, καθώς πίεσα αρκετά. Η διαφορά ήταν 8-9 δέκατα του δευτερολέπτου για μερικούς γύρους, κάτι που μπορούσε να ελέγχω στα σημεία όπου φρέναρα. Όταν βγήκα εκτός της ζώνης DRS του Λιούις πέρασα στο δικό μου ρυθμό και σε αυτόν του μονοθεσίου μου.

Θα χρειαστώ τον καλό ρυθμό που έχει το μονοθέσιό μας σε συνθήκες αγώνα και στο Grand Prix, καθώς θα εκκινήσω από την 6η θέση. Είναι όμως κάτι που κάνει τον αγώνα ενδιαφέροντα και ας ελπίσουμε ότι θα το απολαύσουμε με προσπεράσεις. Βέβαια θέλω να κερδίσω.

Η πληρότητα είναι απίστευτη. Το κοινό μεγαλώνει κάθε χρονιά, δεν μπορείς πλέον να δεις τους λόφους».//ΓΚ.

Περισσότερα

Click to comment

Trending