Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Φερστάπεν: «Ο Πέρεζ μπορεί να μείνει μπροστά, δεν με χρειάζεται»

 

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull ρωτήθηκε για το αν θα βοηθήσει τον ομόσταυλό του να “σφραγίσει” την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών, όπως εκείνος “επικύρωσε” την κατάκτηση του τρίτου του πρωταθλήματος από νωρίς, στο Κατάρ.

Η ερώτηση του… ενός εκατομμυρίου πραγματοποιήθηκε στον Μαξ Φερστάπεν και εκείνος απάντησε αινιγματικά. Ωστόσο, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν απάντησε στο αν θα βοηθήσει τον Σέρτζιο Πέρεζ να απομακρυνθεί περισσότερο από τα… δόντια του Λιούις Χάμιλτον για την δεύτερη θέση, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Τσέκο θα κάνει ό,τι χρειάζεται από μόνος του, χωρίς την βοήθεια του Ολλανδού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαξ Φερστάπεν:

«Καλή ερώτηση. Στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι δεν πρέπει να εξαρτάται πάντα από μένα να παίρνω τους βαθμούς. Αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Τσέκο μπορεί να μείνει μπροστά (σ.σ από τον Χάμιλτον) διότι συνήθως διαθέτουμε ταχύτερο αυτοκίνητο. Πιστεύω, επίσης, πως πέρσι δεν υπήρξε ξεκάθαρη συνεννόηση πριν αγωνιστούμε εδώ. Αλλά ναι, ας ελπίσουμε ότι δεν θα μπούμε ξανά σε μια τέτοια κατάσταση, νομίζω ότι θα είναι καλύτερα για όλους.

Δεν το έχουμε σκεφτεί. Αλλά είμαι σίγουρος πως αν προκύψει μια τέτοια συνθήκη ο Μαξ θα με βοηθήσει. Πέρσι δεν είχαμε και τόσο καλό τριήμερο εδώ. Και τώρα, με τη δομή του Σπριντ είναι δύσκολο να ρυθμίσεις τα πάντα. Έχουμε κάποιες σκέψεις για τους λόγους που δεν πήγαν καλά τα πράγματα πέρσι.

Αλλά ναι, έχουμε μόνο μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών για να διασφαλίσουμε ότι θα είναι καλύτερα φέτος. Νομίζω πως είναι υψηλή η φθορά (σ.σ των ελαστικών) εδώ, κι επιπλέον δεν θα έλεγα ότι το αυτοκίνητό μας είναι και τόσο εκπληκτικό στις αργές στροφές που μας περιμένουν εδώ. Οπότε φαντάζομαι ότι θα το διαπιστώσουμε στην πίστα».//ΓΚ

Περισσότερα

Click to comment

Trending