Connect with us
Advertisement

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Πόντοι βροχή μέχρι το 2.40 #Loverdose

Με πόντους και ριμπάουντ στο Σίξερς – Πέισερς καταπιάνεται ο #Loverdose στην τρίτη μέρα του In Season.

Καλησπέρα NBAερς! Τρίτη βραδιά In Season Tourament και ευελπιστώ να είναι το ίδιο καλή όσο οι δύο προηγούμενες για την στήλη. Όπως και στις προηγούμενες στήλες, έχω ξεχωρίσει μία αναμέτρηση, στην οποία θα γίνει στατιστική ανάλυση ώστε να καταλήξουμε στις καλύτερες δυνατές επιλογές. Την τιμητική τους σήμερα έχουν οι Σίξερς, με τον Εμπίντ να κάνει στους Πέισερς ότι και ο Γιάννης την προηγούμενη εβδομάδα. Ήρθε λοιπόν η ώρα για τα σημερινά προγνωστικά NBA, με την αναμέτρηση Φιλαδέλφεια Σίξερς – Ιντιάνα Πέισερς να μπαίνει στο μικροσκόπιο.

 

Προγνωστικά NBA: Φιλαδέλφεια Σίξερς – Ιντιάνα Πέισερς

Ιντιάνα Πέισερς

Θα ξεκινήσω από τους φιλοξενούμενους, με την εικόνα τους να παραμένει ίδια με την ανάλυση της προηγούμενης εβδομάδας. Αν και ο ρυθμός των Πέισερς έπεσε στο 105,9, η ομάδα της Ιντιάνα είναι πλέον η πιο γρήγορη σε όλο το NBA. Σκοράρει 126 πόντους ανά αγώνα και έχει την καλύτερη επιθετική βαθμολογία, με 122 πόντους ανά 100 κατοχές. Οι Πέισερς δοκιμάζουν περισσότερα σουτ από κάθε άλλον (95,1) και ευστοχούν στο 49,8% από αυτά.

Για να μπορούν να παίξουν σε αυτό το ρυθμό και με τόσο υψηλά ποσοστά ευστοχίας, αναγκάστηκαν να μειώσουν το μέγεθος της ομάδας. Λόγω όγκου και δύναμης δυσκολεύονται να αμυνθούν απέναντι σε μεγάλα κορμιά, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δέχονται 62 πόντους μέσα από το ζωγραφιστό. Με παθητικό 118,9 πόντους ανά 100 κατοχές και 123,1 ανά αγώνα, έχουν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στο NBA. Η τελευταία στατιστική κατηγορία που θα μας απασχολήσει σήμερα, είναι οι 21,4 βολές που εκτελούν οι αντίπαλοι των Πέισερς.

Φιλαδέλφεια Σίξερς

Από την άλλη πλευρά οι Φιλαδέλφεια Σίξερς, έχουν παρόμοια νούμερα στην επίθεση αλλά είναι πιο συνεπείς στην άμυνα. Πετυχαίνουν 120,7 πόντους, από τους οποίους οι 119,6 είναι σε 100 κατοχές, έτσι φιγουράρουν στην τρίτη θέση και στις δύο αυτές κατηγορίες. Οι Σίξερς σκοράρουν 56,4 πόντους μέσα από το ζωγραφιστό, τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος. Η ομάδα από την Φιλαδέλφεια είναι επίσης τρίτη, στις κερδισμένες ελεύθερες βολές. Συγκεκριμένα επισκέπτεται 27,1 φόρες την γραμμή της φιλανθρωπίας. Με τους Μπακς και τους Μάτζικ να είναι οι μόνες ομάδες που εκτελούν περισσότερες βολές.

Τζοέλ Εμπίντ

Ο καμερουνέζος σέντερ των Σίξερς, έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά για μία ακόμα σεζόν, στοχεύοντας στο δεύτερο συνεχόμενο MVP. Πετυχαίνει 32,4 πόντους σε 33,8 λεπτά συμμετοχής, σουτάροντας με ποσοστό 50,5%. Αυτό που όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σημερινές μας επιλογές, είναι ο τρόπος που ο Εμπίντ πετυχαίνει αυτούς τους πόντους. Σχεδόν οι μισοί του πόντοι (15,1) είναι από σουτ μέσα από το ζωγραφιστό. Πετυχαίνει ακόμα 9,1 πόντους από την γραμμή των ελευθέρων βολών, αφού κερδίζει τις περισσότερες στο NBA (10,8) και ευστοχεί στις 84,5% από αυτές.

Προγνωστικά NBA 15/11/23

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπου οι Σίξερες επικράτησαν με σκορ 137 – 126. Ο Ταϊρίζ Μάξει πέτυχε 50 πόντους για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ακόμα και σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν ο βασικός σκόρερ της ομάδας του, ο Εμπίντ πέτυχε 37 πόντους. Εκτός από τους 37 πόντους ο καμερουνέζος είχε 13 ριμπάουντ, επτά ασίστ, ένα κόψιμο και ένα κλέψιμο σε 33 λεπτά συμμετοχής. Σήμερα η αναμέτρηση έχει μεγαλύτερη σημασία, αφού είναι μέρος του In Season Tournament. Θεωρώ πως ο Εμπίντ θα είναι ακόμα καλύτερος από το προηγούμενο παιχνίδι και θα κουβαλήσει το μεγαλύτερο βάρος στο σκοράρισμα.

  • Πιστεύω πως το σκορ θα ανέβει και σήμερα αρκετά ψηλά, με τους Σίξερς να είναι οι οδηγοί. Επιλεγώ το over 124,5 πόντους για τους Φιλαδέλφεια Σίξερς σε απόδοση 2.40 στη Novibet.
  • Οι Πέισερς έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σκοράρουν με μεγάλη ευκολία, απέναντι σε όλες τις άμυνες. Για να μείνουν ζωντανοί οφείλουν να κυνηγήσουν το σκορ, επιλέγω τους over 119,5 πόντους των Πέισερς σε απόδοση 2.30 στη Novibet.
  • Μπροστάρης των Σίξερς θα είναι ο Εμπίντ, το όριο του οποίου είναι ακριβώς στο μέσο όρο του. Εύκολα λοιπόν καταλήγω στο over 32,5 πόντοι για τον Τζοέλ Εμπίντ σε απόδοση 1.83 στη Stoiximan.
  • Λόγω του γρήγορου ρυθμού των δύο ομάδων, τα χαμένα σουτ θα είναι πολλά και οι ευκαιρίες για ριμπάουντ αρκετές. Ο καμερουνέζος μαζεύει το 24,5% των ριμπάουντ των Σίξερς, με το όριο του να είναι και εδώ στο μέσο όρο του. Θεωρώ πως ο Τζοέλ Εμπίντ θα επιβεβαιώσει και σήμερα το over 11,5 ριμπάουντ, που βρίσκουμε σε απόδοση 1.98 στη Stoiximan.

Περισσότερα

Click to comment

Trending