Connect with us
Advertisement

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ευκαιρίες στο UK Championship – Koubanezos.gr

Την ώρα που το Champion of Champions φτάνει στην κορύφωσή του, οι φίλοι του σνούκερ στρέφουν σιγά-σιγά την προσοχή τους και στο πρώτο major τουρνουά της σεζόν.

Τα προγνωστικά σνούκερ επιστρέφουν ύστερα από σημαντική αποχή, που μάλλον ήταν συνετή επιλογή. Πόσοι θα πρόβλεψαν, άραγε, τον θρίαμβο του Τζανγκ Αντά στο International Championship; Ελάχιστοι.

Τώρα όμως που αρχίζει το UK Championship, θα σπάσουμε την αποχή. Το μίνι τουρνουά των προκριματικών, το οποίο από πέρυσι προσομοιάζει με εκείνο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ιντριγκάρει κάθε φίλο του αθλήματος. Και ακόμα περισσότερο όσους είναι και τζογαδόροι.

Ας αρχίσουμε όμως με τα μονά αποδεκτά απ’ το σαββατιάτικο πρόγραμμα του UK Championship. Δύο είναι οι επιλογές μας από τα sessions των 11:30 και των 16:30 (τα ματς είναι best of 11 frames). Όπως πάντα, κυνηγάμε καλές αποδόσεις με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Και ο Άνταμ Ντάφι μας προσφέρει μια τέτοια ευκαιρία στις 11:30, στον αγώνα του με τον Νούτσαρουτ Γουονγκχαρουτάι (πιο γνωστή ως Μινκ).

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022 δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του επαγγελματικού σιρκουί. Με μόλις μία νίκη, στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν, δεν αποτελεί φόβητρο ούτε για παίκτες όπως ο Άνταμ Ντάφι. Ο 34χρονος άσος από το Σέφιλντ έχει κι αυτός λίγες νίκες από πέρυσι που επέστρεψε στο Tour, αλλά είναι πιο ανταγωνιστικός. Και μάλλον θα βρει τρόπο να επικρατήσει της 24χρονης Ταϊλανδής με σχετική άνεση (έως 6-3) και να «βγάλει» το 1.80 στη Fonbet.

Το ίδιο χάντικαπ (2,5 frames) θα κυνηγήσουμε και για τη νίκη του Ρος Μιούιρ επί του Άντριου Πάτζετ, στις 16:30. Η απόδοση, μάλιστα, φτάνει στο 2.25 στην ίδια εταιρία. Ίσως επειδή o Σκωτσέζος αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι τον ταλαιπωρούν ημικρανίες, που επηρεάζουν και την όρασή του. Αντιμετωπίζει το πρόβλημα εδώ και καιρό, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να νικήσει τον Χοσεΐν Βαφάι στο International Championship (6-5 από 2-5).

Αν και δεν είναι θεαματικός, ο Μιούιρ είναι πολύ καλύτερος παίκτης απ’ τον σημερινό Πάτζετ. Και περιμένουμε να το αποδείξει στο τραπέζι, ακόμα κι αν δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Προγνωστικά σνούκερ: Μακριά και αγαπημένοι

Στη φωτογραφία του άρθρου βλέπετε τον Ντινγκ Τζουνχούι και τον Στίβεν Μαγκουάιρ να ποζάρουν μπρος στο τρόπαιο του UK Championship, πριν την έναρξη του τελικού του 2019. Κανείς δεν φανταζόταν τότε ότι τέσσερα χρόνια αργότερα θα έμεναν αμφότεροι εκτός Top 16, ώστε να μπλέξουν στη διαδικασία των προκριματικών!

Ο Μαγκουάιρ, βέβαια, βολοδέρνει στα χαμηλά απ’ τον Απρίλιο του 2022. Ο Ντινγκ, αντίθετα, μπαινοβγαίνει στη 16άδα την τελευταία τετραετία. Και θα είχε γλιτώσει τα προκριματικά αν το International Championship δεν είχε αυτήν την κατάληξη. Πρώτα τον έριξε στην 16η θέση ο Φορντ, με την πρόκρισή του στον τελικό. Και μετά στη 17η θέση ο Τζανγκ, όταν κατέκτησε το τρόπαιο.

Ο Ντινγκ έχει και δύσκολο section μπροστά του. Στο πρώτο του ματς θα πρέπει να νικήσει έναν εκ των Ντάνιελ Γουέλς ή Άσλι Κάρτι. Και στην Judgement Day, τον Μάθιου Στίβενς ή τον Ρόμπι Γουίλιαμς. Εύκολο δεν το λες, ειδικά για τον εύθραυστο Ντινγκ των τελευταίων μηνών. Οπότε… μακριά και αγαπημένοι.

Το ίδιο θα κάνουμε και με τον Μαγκουάιρ. Ο Σκωτσέζος σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Τραμπ στο International Championship, αποκλείστηκε όμως στα προημιτελικά από τον Τζόρνταν Μπράουν. Δεν εμπνέει, λοιπόν, καμία εμπιστοσύνη στο πονηρό section με τους Τζο Ο’Κόνορ και Όλιβερ Λάινς.

Προγνωστικά σνούκερ: Τρία μακροχρόνια

Τι μακροχρόνια θα παίξουμε, λοιπόν; Πρώτη επιλογή είναι ο Κρις Γουέικλιν. Με παράσημο την πορεία μέχρι τον τελικό του Northern Ireland Open (κι ας έχασε εκεί με 9-3 από τον Τζαντ Τραμπ), έχει αρκετά βατό δρόμο μέχρι την Judgement Day. Κι εκεί θα αντιμετωπίσει είτε τον Γιουάν Σιτζούν είτε τον Τιάν Πενγκφέι. Απ’ τον δεύτερο είναι σίγουρα καλύτερος κι απ’ τον πρώτο σίγουρα πιο έμπειρος.

Δεύτερη επιλογή είναι ο Πανγκ Τζουνσού. Πέρυσι στο Παγκόσμιο πέρασε για πρώτη φορά επιτυχώς τη διαδικασία – με πολύ βατούς αντιπάλους ωστόσο. Φέτος δεν έχει ξεφύγει ακόμα από τη μετριότητα, είναι όμως παίκτης που σε πείθει ότι θα σημειώσει διακρίσεις. Το 2.20 για να ξεπεράσει τους σκοπέλους του Τζίμι Ρόμπερτσον ή του Άαρον Χιλ είναι αρκετά ελκυστικό και θα το τιμήσουμε.

Τέλος, ως έκπληξη, επιλέγουμε τον Σταν Μούντι. Ο 17χρονος Άγγλος, ο οποίος στο Northern Ireland Open πανηγύρισε τις πρώτες του νίκες ως επαγγελματίας, έχει σαφέστατα δύσκολο έργο στο section με τους γερόλυκους Ντόμινικ Ντέιλ και Άντονι Χάμιλτον και κατόπιν με τον Άντονι Μαγκίλ στην Judgement Day. Αλλά φέτος συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από τον παρθενικό τίτλο ενός άλλου ταλαντούχου 17χρονου. Του Ρόνι Ο’Σάλιβαν! Δεν λέμε ότι μπορεί να κάνει το ίδιο ο Μούντι, αλλά θα κυνηγήσουμε την πρόκρισή του στο Ally Pally.

 

Περισσότερα

Click to comment

Trending