Connect with us
Advertisement

ΒΟΛΟΣ

Η απόδραση από το “Γεντί Κουλέ”

 

Κομβική η παρέμβαση του Άνχελ Λόπεθ στην ανόητη αποβολή του Γκαρσία

Του ΑΚΗ ΜΠΟΥΚΛΑ

Κάπως επεισοδιακός ο – “χρυσός” – βαθμός που πήρε με κόπο και ιδρώτα ο Βόλος από τον ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ”, έτσι δεν είναι;

Ο τρόπος που ήρθε δηλαδή.

Ο Βόλος πήγαινε για ένα μεγαλοπρεπέστατο “διπλό”, είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, όμως η ανόητη αποβολή του Γκαρσία, άλλαξε τις ισορροπίες και την εικόνα της αναμέτρησης.

Ο ΟΦΗ με το 0-1 έδειχνε χαμένος, απογοητευμένος και στρυμωγμένος από τον αποφασιστικό Βόλο, με την κερκίδα μάλιστα να “βράζει” και να τα έχει βάλει με τον Λιθουανό κόουτς, που το μέλλον του στην Κρήτη θεωρείται και είναι αβέβαιο.

Δικό του θέμα όμως, εμείς έχουμε να κοιτάξουμε τα δικά μας…

Και τα δικά μας λένε πως πάμε σε αποκλιμάκωση. Τι εννοώ;

Όλοι όσοι παρακολουθήσαμε το παιχνίδι από την τηλεόραση, είδαμε έναν αποφασιστικό Βόλο, φανερά επηρεασμένο – προς το καλύτερο εννοείται – από την αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία. Γι’  αυτό και θυσιάστηκε ο Κώστας Μπράτσος, γνώριζε και ο ίδιος ότι η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο.

Παρεμπιπτόντως, πιστεύω πως ο Βολιώτης τεχνικός ήταν ο πρώτος που χάρηκε για την εικόνα που έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο…

Προχωράμε όμως στην επόμενη μέρα κι αυτή άφησε ενθαρρυντικά μηνύματα!

Πέρα από την αλλαγή στην ψυχολογία της ομάδας, το είπε και σε δηλώσεις που έκανε ο Θεοδόσης Μαχαίρας πριν την σέντρα, είδαμε και κάποια άλλα στοιχεία που έλλειψαν από το παιχνίδι των κυανέρυθρων, όπως η πίεση που ξεκινούσε από την επίθεση.

Ο Βόλος μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να “πνίξει” τους αντιπάλους του… Βέβαια ο Άνχελ Λόπεθ, είχε την ευτυχία χθες να έχει ετοιμοπόλεμους τους δύο χαφ – ορόσημο για την ομάδα, Τσοκάνη και Μπαριέντος δηλαδή, που για πρώτη φορά φέτος αντάμωσαν στον φυσικό τους χώρο.

Επίσης έκανε και κάποια άλλα τρικ ο Ισπανός, με την χρησιμοποίηση του Κίτσου σε θέση μεσοεπιθετικού, όπως και του μπαλαδόρου Κόμπα στο αρχικό σχήμα, που κινούνταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γκαρσία.

Επίσης ο Ισπανός είχε την ευτυχία να έχει δύο κανονικά στόπερ στην 11αδα του, Σιέλη και Καλογερόπουλο.

Όταν δεν αναγκάζεται ο προπονητής να παίζει με “πατέντες”, τα πράγματα θα πάνε καλά. Γιατί ο Βόλος δεν έγινε ξαφνικά για… πέταμα!

Ότι υπήρχαν μεταγραφικές αστοχίες (Μραζ, Κρούζλιακ) υπήρχαν, υπήρχαν όμως και δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και μεγάλες ατυχίες, με τους μακροχρόνιους τραυματισμούς των Μύγα, Σιαμπάνη, Μπαριέντος, Σιέλη και εσχάτως του Παπαδόπουλου.

Όλα αυτά επιβάλλεται να μπουν στην ζυγαριά, πριν αρχίσουν οι αφορισμοί και τα διάφορα συμπεράσματα…

Να δώσουμε και τα πρώτα bonous στον Άνχελ Λόπεθ, που κατά την ταπεινή μου γνώμη διαχειρίστηκε άψογα την αποβολή του Γκαρσία.

Με τις αναγκαίες παρεμβάσεις του…

Έριξε στην “μάχη” και τρίτο κεντρικό αμυντικό (Μύγας) μετατρέποντας το σύστημα σε 3-5-1, θέλοντας να κρατήσει την ορμή των γηπεδούχων που κακά τα ψέματα, με την αποβολή που κέρδισαν αναθάρρησαν και πίεσαν αφόρητα, αφήνοντας όμως κενά στα μετόπισθεν.

Επίσης η αλλαγή του Μωραΐτη στο ημίχρονο με τον Κίτσο ήταν επιδραστική, με τον Έλληνα επιθετικό να πιέζει πολύ στο παιχνίδι του και να πετυχαίνει και γκολ, το οποίο ακυρώθηκε για ελάχιστα εκατοστά, με μία περίεργη έκδοση της γραμμής του οφσάιντ που έδειξε το συνδρομητικό, το προσπερνάμε αυτό…

Ακόμα κι όταν κουράστηκε ο Άλχο και αντικαταστάθηκε στο 80′, ο Λόπεθ πέρασε στην θέση του τον Ασλανίδη, με τον νεαρό στόπερ να παίρνει την θέση του Μύγα στην άμυνα και τον “πολυθεσίτη” παίκτη των κυανέρυθρων να μετακομίζει στην θέση του Φινλανδού.

Ο Λόπεθ είχε λύσεις και απαντήσεις…

Όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο αγώνας είχε και VAR, για το οποίο κι εμείς έχουμε γκρινιάξει πολλές φορές.

Στην Κρήτη όμως χωρίς VAR τώρα θα κάναμε κουβέντα για ήττα του Βόλου, αφού σε όλα τα γκολ του ΟΦΗ που σωστά ακυρώθηκαν, διαιτητής και βοηθοί του έτρεξαν στην σέντρα.

Για να ήμαστε τίμιοι…

 

 

 

 

 

 

Trending