Connect with us
Advertisement

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Απειλή για Ρόνι στην 30ή επέτειο #Snookerbet

O Ρόνι Ο’Σάλιβαν κατέκτησε το UK Championship για πρώτη φορά σαν σήμερα το 1993, κάτι που λαμβάνουμε υπόψη προτού δώσουμε τα σημερινά προγνωστικά σνούκερ.

Η είσοδος του Νο 1 της κατάταξης στο πρώτο Triple Crown τουρνουά της σεζόν είναι λογικό να τονώσει το ενδιαφέρον. Σίγουρα ιντριγκάρει όσους ασχολούμαστε με τα προγνωστικά σνούκερ, παρότι το σημερινό ματς είναι ζόρικο.

Ο Άντονι Μαγκίλ, τον οποίο αντιμετωπίζει σήμερα στις 15:00 ο Ο’Σάλιβαν, είναι ένας από τους πιο σκληροτράχηλους παίκτες του Tour. Δεν είναι, ωστόσο, κακός του δαίμονας. Η νίκη του με 13-12 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021 είναι -μέχρι στιγμής- η εξαίρεση στον κανόνα. Ο Rocket έχει κερδίσει τις υπόλοιπες επτά αναμετρήσεις τους, με πιο πρόσφατη αυτήν στο International Championship, στις αρχές του μήνα.

Δώσαμε τις προάλλες μακροχρόνιο για κατάκτηση του φετινού UK Championship από τον Ο’Σάλιβαν, οπότε περιμένουμε να νικήσει και σήμερα. Περιμένουμε, όμως, ότι το ματς θα είναι πιο δύσκολο από εκείνο στην Κίνα, πριν μερικές εβδομάδες. Ο Μαγκίλ είναι ένας παίκτης που αποδίδει καλύτερα στα μεγάλα τουρνουά, με πολύ κόσμο και ωραία ατμόσφαιρα.

Συν τοις άλλοις, ο Ο’Σάλιβαν έχει αρκετό καιρό να παίξει. Μετά το International Championship, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, απέσυρε τη συμμετοχή του από το Champion of Champions. Σίγουρα έχει δουλέψει στο τραπέζι της εξάσκησης, αλλά ίσως να μην είναι match fit. Τόσο όσο πρέπει, τουλάχιστον, για να νικήσει άνετα.

Θα αποφύγουμε να προβλέψουμε νικητή. Για να δώσει καλή απόδοση η νίκη του Rocket, πρέπει να ρισκάρουμε με μεγάλο χάντικαπ. Να χάσει; Στην 30ή επέτειο από τον παρθενικό του ranking τίτλο, σε ηλικία 17 ετών και 358 ημερών (ρεκόρ που αντέχει ακόμα); Όλα είναι πιθανά, αλλά αυτό όχι και τόσο.

Το over 1,5 century breaks και απ’ τους δύο παίκτες είναι πιο ασφαλής επιλογή. Οι τσέπες των τραπεζιών του Barbican Center ήταν αρκετά γενναιόδωρες τις πρώτες τρεις μέρες. Και το ταλέντο του Ο’Σάλιβαν ίσως να φτάνει για να μας στείλει στο ταμείο. Περιμένουμε, πάντως, βοήθεια κι απ’ τον Μαγκίλ.

Προγνωστικά σνούκερ: Χίγκινς – Ο’Κόνορ

Ο Τζον Χίγκινς κάνει την ύστατη προσπάθεια για μια μεγάλη επιτυχία πριν το μεγάλο και αναπόφευκτο «αντίο». Ωστόσο, τα πράγματα δεν πάνε καλά και οι προοπτικές διάκρισης στο φετινό UK Championship δεν είναι καλές.

Τα δύσκολα για τον 48χρονο Σκωτσέζο αρχίζουν από σήμερα στις 15:00. Αντίπαλός του είναι ο Τζο Ο’Κόνορ, φιναλίστ του περσινού Scottish Open και… εξολοθρευτής του Στίβεν Μαγκουάιρ στον τελευταίο προκριματικό γύρο. Ο 28χρονος άσος από το Λέστερ είχε γίνει ευρύτερα γνωστός το 2019, όταν ως rookie στο Tour είχε νικήσει… τον Χίγκινς. Και μάλιστα όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές!

O τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε ρεβάνς έκτοτε. Δεν πείθει, όμως, με την απόδοσή του έως τώρα στη σεζόν, ότι θα περάσει εύκολο απόγευμα σήμερα. Παραμένει ανώτερος παίκτης και εξακολουθεί να προκαλεί δέος στους νεότερους αντιπάλους. Όχι όμως το ίδιο με πριν δύο ή τρία χρόνια.

Το over 9,5 frames σε απόδοση 2.12 στη Winmasters θα είναι η ριψοκίνδυνη επιλογή μας για το ματς. Ο Ο’Κόνορ έχει το ταλέντο και το τσαγανό να κάνει ντέρμπι το ματς.

Μίλκινς – Αν-Νου

Να κι ένα ματς που δεν πρέπει να χάσετε. Αυτό ανάμεσα σε δύο από τους πιο θεαματικούς παίκτες του Tour, τον Ρομπ Μίλκινς και τον Τεπτσάγια Αν-Νου. Με μια πρώτη ματιά, προκαλεί εντύπωση ο φαβοριτισμός του Ταϊλανδού, κάτι ασυνήθιστο για παίκτη που ήρθε από τα προκριματικά. Υπάρχει, όμως, εξήγηση.

Αφ’ ενός, ο Μίλκινς έχει πραγματοποιήσει κάκιστο ξεκίνημα στη σεζόν. Και αφ’ ετέρου, ο Τεπτσάγια ήταν εξαιρετικός στα προκριματικά του UK Championship στο Λέστερ. Νίκησε με πειστικό τρόπο τους Άντι Χικς (6-2) και Ρίκι Γουόλντεν (6-3) σημειώνοντας και τρία century κι άλλα έξι half-century breaks και στα δύο ματς.

Όλος ο κόσμος θέλει να δει τον Αν-Νου να φτάνει μακριά σε ένα μεγάλο τουρνουά. Να ήρθε η ώρα, άραγε; Μπορεί. Εμείς, όμως, θα δώσουμε προγνωστικά σνούκερ κόντρα στη λογική. Και επειδή ο Μίλκινς είναι πουλέν, από τότε που μας δικαίωσε στο Γιβραλτάρ. Και επειδή μας τιμωρεί όποτε δεν τον στηρίζουμε (όπως στο περσινό Παγκόσμιο).

«Άσος» σκέτος, λοιπόν, χωρίς πολλά-πολλά (είναι ελκυστικό και το 2.07 στο Pamestoixima.gr). Κι ας είναι η παράδοση με το μέρος του Ταϊλανδού.

Ρόμπερτσον – Τζόου

Στο ματς του Νιλ Ρόμπερτσον με τον Τζόου Γιουελόνγκ, η κατάσταση είναι περίεργη. Ο Αυστραλός πραγματοποιεί κάκιστη πορεία και είναι 86ος (!) στην ετήσια κατάταξη. Ο Κινέζος, πάλι, είναι τρίτος στην κατάταξη των φετινών century breaks με 23, αλλά δεν έχει ξεφύγει απ’ τη μετριότητα. Εξαίρεση αποτέλεσε η πορεία μέχρι τους «8» του English Masters.

Οι «μπουκ» δίνουν τη νίκη του Ρόμπερτσον πάνω από το 1.50 κι αυτό μας ωθεί να τον στηρίξουμε στα προγνωστικά σνούκερ. Ένα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η κακή παράδοση του Τζόου απέναντί του. Εκείνο το 9-0 στον τελικό του European Masters του 2020, θα στοιχειώνει τον Κινέζο μέχρι να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο. Γενικά ο Τζόου δεν τα πηγαίνει τόσο καλά κόντρα στους «μεγάλους», ενώ δεν εντυπωσίασε ούτε στα προκριματικά.

Απειλή για Ρόνι στην 30ή επέτειο

Θα ρισκάρουμε στη νίκη Ρόμπερτσον με χάντικαπ 1,5 frame, προσδοκώντας… στην ανάστασή του. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι εδώ και λίγο καιρό έχει προσλάβει ουσιαστικά ως προπονητή (αλλά πιο πολύ ως ηθικό συμπαραστάτη) τον καλό του φίλο και συνάδελφο, Τζο Πέρι. Ομολόγησε μάλιστα ότι ακολούθησε τον δρόμο που χάραξε ο Μαρκ Γουίλιαμς με τον Λι Γουόκερ. Πιστεύουμε ότι το πείραμα θα αρχίσει να αποδίδει.

Απειλή για Ρόνι στην 30ή επέτειοΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!Απειλή για Ρόνι στην 30ή επέτειο

Περισσότερα

Click to comment

Trending