Connect with us
Advertisement

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ματσάρες με αποδόσεις άνω του 2.00

Ημέρα προημιτελικών είναι η σημερινή για το UK Championship και επιστρέφουμε με προγνωστικά σνούκερ για τις δύο βραδινές αναμετρήσεις.

Το σημερινό κείμενο με προγνωστικά σνούκερ δεν θα είναι μακροσκελές, αφού οι παίκτες του βραδινού session δεν χρειάζονται συστάσεις. Όλοι τους έχουν παίξει καλά για να φτάσουν μέχρι τους «8» του UK Championship και η περαιτέρω διάκριση είναι θέμα μέρας.

Είδαμε τι συνέβη και χθες, με την αγχωτική νίκη του Ρόνι Ο’Σάλιβαν επί του Ρομπ Μίλκινς (6-5). Ή με το σόου που έδωσε ο Χοσεΐν Βαφάι, ο οποίος δεν είχε παίξει καλύτερα στον 1ο γύρο από τον Μάθιου Σελτ, τον οποίο συνέτριψε με 6-1. Το σνούκερ είναι παιχνίδι που βάζει σε δοκιμασία το μυαλό. Και μία κακιά στιγμή, μπορεί να βγάλει τον παίκτη απ’ τον ρυθμό του.

Στις 21:00, λοιπόν, έχουμε τους δύο τελευταίους προημιτελικούς. Ξεχωρίζει αυτός ανάμεσα στον Μαρκ Σέλμπι και τον Τζαντ Τραμπ, δύο από τους κορυφαίους άσους της τελευταίας δεκαετίας. Ο Σέλμπι έσπασε πριν δυόμισι μήνες στη Σανγκάη ένα εξόχως αρνητικό σερί σε αγώνες από best of 7 frames και άνω, θέλει όμως να το συνεχίσει. Του λείπει η διάκριση σε ένα μεγάλο τουρνουά.

Ο Τραμπ, όμως, θέλει ρεβάνς για εκείνο το 1-6. Και είναι ίσως ο μόνος που καταφέρνει, όταν παίζει καλά, να εκμηδενίζει τα ατού του αμυντικού παιχνιδιού του Σέλμπι. Παραδόξως, ο Jester δεν τα πήγε καλά τακτικά στον αγώνα με τον Μπάρι Χόκινς, γι’ αυτό κινδύνευσε να χάσει (6-5). Είναι, όμως, πολύ αποτελεσματικός στο breakbuilding και μπορεί να νικήσει ακόμα κι έτσι.

Θα πάμε, πάντως, με τον Τραμπ. Με χάντικαπ 1,5 frame κιόλας, δίνει απόδοση 2.02 στη Stoiximan. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο, για να αποτινάξει την ετικέτα του loser στα Triple Crown Events (κάτι που δεν ισχύει ιδιαίτερα, πάντως). Νιώθουμε, όμως, ότι έχει το προβάδισμα.

Προγνωστικά σνούκερ: Ντινγκ – Γουίλιαμς

Μεγάλο ματς θα διεξαχθεί και στο διπλανό τραπέζι, όπου ο Ντινγκ Τζουνχούι θα αντιμετωπίσει τον Μαρκ Γουίλιαμς. Προκαλεί εντύπωση ο φαβοριτισμός του Ουαλού, ο οποίος παίζει μεν πολύ καλά, αλλά υστερεί στην παράδοση κόντρα στον Ντινγκ. Τον έχει νικήσει βέβαια στις πιο πρόσφατες κόντρες τους, αυτές τις μέρες, όμως, κάτι έχει αλλάξει στον Κινέζο σταρ.

Χωρίς το άγχος της πρόκρισης στο Masters (την έχει σχεδόν εξασφαλίσει με τη νίκη επί του Τομ Φορντ στη φάση των «16»), ο Ντινγκ θα παίξει με λιγότερο άγχος. Είναι χαρισματικός, είναι πιο νέος, ενώ του πάει και το τουρνουά, το οποίο έχει κατακτήσει τρεις φορές στο παρελθόν. Δεν παραβλέπουμε και το «άστρο» που τον ακολουθεί στη φετινή διοργάνωση. Ορισμένα καθοριστικά flukes, με πρώτο εκείνο στον πρώτο προκριματικό με τον Ντάνιελ Γουέλς, τα εκλαμβάνουμε ως σημάδια ότι ο θεός του σνούκερ θέλει να του ανταποδώσει κάποια πράγματα.

«Άσος», λοιπόν, χωρίς χάντικαπ. Δίνει από μόνος του καλή απόδοση (2.07 στη Stoiximan) και αξίζει ένα καλό ποντάρισμα.

Περισσότερα

Click to comment

Trending