Connect with us
Advertisement

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ο Ντοκ δίνει τα ηνία στον «Ντέιμ» #Loverdose

Προγνωστικά NBA άνω του 2.00 έχει ο #Loverdose από το πρώτο παιχνίδι του Ρίβερς στον πάγκο των Μπακς, που κρύβει ευκαιρίες και παγίδες.

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα NBAερς! Το σημερινό πρόγραμμα του NBA περιέχει δέκα αναμετρήσεις και θα ήθελα να αναλύσω οκτώ από αυτές. Τελικά για τα προγνωστικά NBA, επέλεξα το Ντένβερ Νάγκετς – Μιλγουόκι Μπακς. Η σημερινή ανάλυση θα έχει διαφορετική δομή από τη συνηθισμένη. Η αλλαγή προπονητή στους Μπακς, κάνει τα στατιστικά τους να μην έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Ο Doc Rivers δήλωσε ότι ανέλαβε τη θέση του εκτελεστικού προπονητή των Μιλγουόκι Μπακς στα μέσα της σεζόν, με την ελπίδα να κερδίσει το δεύτερο του δαχτυλίδι. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η πρώτη εμφάνιση με τη νέα του ομάδα, μέσα στο σπίτι των πρωταθλητών Ντένβερ Νάγκετς.

Προγνωστικά NBA: Ντένβερ Νάγκετς – Μιλγουόκι Μπακς

Ντέμιαν Λίλαρντ

Ο κόουτς Ντοκ έχει προπονήσει στο παρελθόν Ορλάντο, Βοστόνη, Λος Άντζελες (Κλίπερς) και Φιλαδέλφεια. Στο Μιλγουόκι όμως θα έχει για πρώτη φορά στη διάθεση του έναν τόσο κυρίαρχο πόιντ γκαρντ, όπως ο Ντέμιαν Λίλαρντ. Ουκ ολίγες φορές, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο podcast του, έχει δηλώσει ότι οι Μπακς δεν έχουν καταφέρει να «ξεκλειδώσουν» το ρεπερτόριο των δυνατοτήτων του Ντέιμ.

Φαινομενικά έχει μία καλή παρουσία στους Μπακς, αφού πετυχαίνει 25,3 πόντους, που είναι κ ο μέσος όρος καριέρας του. Αυτό όμως είναι αρκετά πλασματικό, αφού σουτάρει με ποσοστό 42,3% και 34,5% από το τρίποντο. Δηλαδή την τρίτη χαμηλότερη επίδοση της καριέρας του και στις δύο αυτές κατηγορίες. Τέλος, παρά τους πολλούς πόντους της ομάδα του, οι 6,8 ασίστ ανά παιχνίδι είναι οι λιγότερες μετά τη σεζόν 2017-2018.

Προτεραιότητα του Ντοκ θα είναι σίγουρα η διόρθωση της αμυντικής λειτουργίας, αφού οι 120,1 πόντοι είναι απαγορευτικοί για μία διεκδικήτρια του τίτλου. Ο δεύτερος στόχος του θεωρώ πώς θα είναι το «ξεκλείδωμα» του Λίλαρντ, ο οποίος θα οργανώνει την κάθε επίθεση. Πρόσφατα, στην καταστροφή των Πέλικανς με 141-117, είχε εννέα ασίστ, όμως στα δύο παιχνίδια εναντίον των Καβαλίερς είχε συνολικά επτά.

Είναι δεδομένο ότι μπορεί να πασάρει, το μόνο που μένει είναι να το κάνει με σταθερή συχνότητα. Την περασμένη σεζόν με τους Μπλέιζερς, όπου όλες οι επιθέσεις περνούσαν από τα χέρια του, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις εναντίον των Νάγκετς. Τον Ιανουάριο του 2023, τους ισοπέδωσε με 44 πόντους και οκτώ ασίστ. Ενώ τον Δεκέμβριο του 2022 πέτυχε 34 πόντους με οκτώ ασίστ. Στα τέσσερα παιχνίδια της προηγούμενης σεζόν, είχε μέσο όρο 37,3 πόντους και εννέα ασίστ. Ντέμιαν Λίλαρντ over 6,5 ασίστ σε απόδοση 2.15 στη Stoiximan.

Μαλίκ Μπίζλι

Ο Μπίζλι δηλώνει παρών! Δεν είναι ο παίκτης που θα οδηγήσει την ομάδα στη νίκη, είναι όμως πάντα εκεί πετυχαίνοντας σταθερά καμιά δεκαριά πόντους. Ο μέσος όρος του στη σεζόν είναι 11,3 πόντοι με 2,8 τρίποντα, σουτάροντας με ποσοστό 43,6% πίσω από τη γραμμή. Οι Νάγκετς έχουν μία από τις καλύτερες άμυνες στο NBA και σε συνδυασμό με τις μέτριες εμφανίσεις του Μπίζλι στα τελευταία τρία παιχνίδια, το όριο του σήμερα έπεσε στο 8,5. Σίγουρα δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι για εκείνον, όμως οι Μάρεϊ και Πόουπ θα πρέπει να αναλάβουν το μαρκάρισμα των Λίλαρντ και Μίντλετον, γεγονός που θα δώσει χώρους στον Μπίζλι. Πριν τα δύο under απέναντι σε Πέλικανς και Καβαλίερς, ο Αμερικάνος είχε 7/8 over. Μαλίκ Μπίζλι over 8,5 πόντοι σε απόδοση 2.00 στη Stoiximan.

Νίκολα Γιόκιτς

Οι δύο ψηλοί των Μπακς, αποτελούν ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα μέσα στο ζωγραφιστό. Δυσκολεύουν πολύ τους αντίπαλους σέντερ να φτάσουν στο καλάθι και σαν αποτέλεσμα, πασάρουν για να μην χάσουν την κατοχή. Γι’ αυτό το λόγο το Μιλγουόκι είναι στις πέντε τελευταίες θέσεις στις ασίστ των αντίπαλων ψηλών. Ειδικά παίκτες σαν τον Γιόκιτς, με τόσο καλή αντίληψη και ικανότητα στο να πασάρουν, το εκμεταλεύονται στο έπακρο. Ο «Τζόκερ» έχει πάνω από έντεκα ασίστ στις τρεις τελευταίες συναντήσεις με τους Μπακς, σε περιόδους που ήταν μία από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος. Πλέον, με το Μιλγουόκι να μην μπορεί να προστατέψει καλά τη ρακέτα του, θεωρώ πως είναι ακόμα πιο εύκολο για εκείνον να μοιράσει τελικές πάσες. Νίκολα Γιόκιτς over 9,5 ασίστ σε απόδοση 2.07 στη Stoiximan.

Σούπερ τριπλή προσφορά* για όλο το 2024!

Περισσότερα

Click to comment

Trending