Connect with us
Advertisement

ΒΟΛΟΣ

Έχασε από τον καλύτερο φετινό Παναθηναϊκό

Οι πράσινοι 2-0 τον Βόλο παίζοντας την μπάλα της ζωής τους αλλά και με σύμμαχο τον Φωτιά

Παναθηναϊκός για… πρωτάθλημα!

Οι πράσινοι του Γιοβάνοβιτς, έπαιξαν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι και κέρδισαν τον Βόλο με 2-0, τον Βόλο που επιθετικά δεν υπήρχε, αλλά…

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε για τον Βόλο στο 50΄, με την αυστηρή αποβολή, με δεύτερη κίτρινη του Σι!

Μένοντας ο Βόλος με παίκτη λιγότερο και με την ασφυκτική πίεση που ασκούσε ο Παναθηναϊκός στα Βολιώτικα καρέ, τα πράγματα έγιναν πολύ ζόρικα για τους κυανέρυθρους.

Που δεν έβγαλαν αντίδραση και φυσιολογικά (με παίκτη λιγότερο) έχασαν το παιχνίδι…

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «κατέβασε» τον Παναθηναϊκό σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Μπρινιόλι κάθισε στην εστία, έχοντας τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Σάρλια και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Κουρμπέλης, Τσέριν και Μπερνάρ αποτέλεσαν τους τρεις χαφ, με τους Παλάσιος, Ιωαννίδη Μαντσίνι και να συνθέτουν την τριπλέτα της επίθεσης.

Ο Κώστας Μπράτσος από την άλλη παράταξε τον Βόλο με σύστημα 4-2-3-1. Τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ και τους Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλη και Σι, στην ευθεία στην άμυνα. Γκάγκι και Λούνα ήταν οι δύο «κόφτες», με τους Πιρές, Καρτάλη και Τσιρίνος να κινούνται πίσω από τον προωθημένο Κούτσια.

Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά, πρέσαρε ψηλά και πήρε την κατοχή της μπάλας, ψάχνοντας το «γρήγορο» γκολ και επιτιθέμενος κυρίως από αριστερά, με Χουάνκαρ-Μαντσίνι.

Μόλις στα 40 δευτερόλεπτα, μάλιστα, από πλαγιοκόπηση του δεύτερου, ο Εσκοβάλ βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ωστόσο, ο διαιτητής Φωτιάς σωστά δεν καταλόγισε πέναλτι, θεωρώντας ότι ο παίκτης του Βόλου δεν μεγάλωσε τον όγκο του σώματός του…

Η πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 8’, όταν από μπαλιά του Κουρμπέλη στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, ο Ιωαννίδης βγήκε τετ α τετ με τον Κλέιμαν αλλά πλάσαρε άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα, η πίεση από πλευράς Παναθηναϊκού εντεινόταν και ο… βομβαρδισμός της εστίας των φιλοξενούμενων αυξανόταν.

Στο 18’ καταγράφηκε και δεύτερο χαμένο τετ α τετ, αυτή την φορά από τον Μαντσίνι, το πλασέ του οποίου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κλέιμαν!

Ενώ στην εξέλιξη της φάσης, οι «πράσινοι» είχαν και δοκάρι, με την βολίδα του Παλάσιος από το ύψος της μεγάλης περιοχής να μην καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα!

Ο επιθετικός μονόλογος του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε μέσω μιας ακόμα κλασικής ευκαιρίας για γκολ, στο 27’, με την συνεργασία Χουάνκαρ και Μαντσίνι και το σουτ του δεύτερου, που υποχρέωσε τον Κλέιμαν σε εκτίναξη για να διώξει σε κόρνερ.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, τα σουτ ήταν… 13-0, αλλά σκορ δεν υπήρχε στο ματς, ενώ στο 31’ ο Ιωαννίδης έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ, αλλά αστόχησε για… χιλιοστά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο: με τον Παναθηναϊκό να είναι ορμητικός και να κερδίζει αριθμητικό πλεονέκτημα έναντι της ομάδας του Βόλου από νωρίς.

Αυτό γιατί στο 50’, ο Σι μάρκαρε αντικανονικά τον Παλάσιος, σύμφωνα με τον Φωτιά βέβαια, είδε την κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη και άφησε τον Βόλο με 10 παίκτες.

Ωστόσο, η… αστοχία των γηπεδούχων έκανε την εμφάνιση της εκ νέου δύο λεπτά μετά, αφού ένα ακόμα σουτ του Παλάσιος, αυτή την φορά από το ύψος της περιοχής, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι

Τελικά, ο Κουρμπέλης ήταν εκείνος που έλυσε τον γόρδιο δεσμό, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, όταν από γύρισμα του Παλάσιος στην μικρή περιοχή, πλάσαρε εύστοχα και πέτυχε το 1-0, λυτρώνοντας το «τριφύλλι»!

Το ματς τελείωσε ουσιαστικά όταν ο Σιέλης δεν ακούμπησε καν τον Παλάσιος, όμως ο Φωτιάς είδε ανατροπή και… πέναλτι!

Στο 67’ η φάση και ο Σπόραρ με εύστοχη εκτέλεση δύο λεπτά μετά, έδωσε τέλος στις όποιες βλέψεις των φιλοξενούμενων, κάνοντας το 2-0!

Ακολούθησαν εκατέρωθεν αλλαγές, με τον Παναθηναϊκό πάντως να έχει μια ακόμα καλή φάση στο 80ο λεπτό, αλλά τον Μπερνάρ να μην μπορεί να σκοράρει.

Ενώ ο Σάρλια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων απέτυχε να σκοράρει κι αυτός με κεφαλιά…

ΜVP: Μπορεί να μην σκόραρε, ήταν όμως πανταχού… παρών. Για τον Σεμπάστιαν Παλάσιος ο λόγος, με τον Αργεντινό εξτρέμ να κερδίζει την αποβολή του Σι, το πέναλτι που «κλείδωσε» το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, συν ένα ακόμα που δεν του καταλογίστηκε! Μια πραγματικά καλή εμφάνιση, με διάρκεια από αυτές θέλει η ομάδα του…

Η… σφυρίχτρα: Ο Φωτιάς μάσησε από την πίεση των γηπεδούχων,  αποβάλλοντας πολύ εύκολα τον Σι και η απόφαση αυτή, επηρέασε τον Βόλο που με παίκτη λιγότερο, ήταν αδύνατο να αντιδράσει και να διεκδικήσει κάτι από το ματς…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (63′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (86′ Πούχατς), Ρούμπεν, Κουρμπέλης (75′ Τσέριν), Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης (63′ Σπόραρ), Μαντσίνι (76′ Βέρμπιτς).

Έμειναν στον πάγκο:
 Λοντίγκιν, Τσόκαϊ, Πούγγουρας.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Σι, Γκάγκι, Λούνα, Κούτσιας (72′ Τσοκάνης), Πιρές (61′ Κάτσε), Τσιρίνος, Καρτάλης (46′ Οζέγκοβιτς).

Έμειναν στον πάγκο:
 Κότνικ, Ασλανίδης, Μεθκίδα, Μεταξάς, Τάχατος, Πίρινεν.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας).

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας), Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας).

4ος διαιτητής: Δημήτριος Μαλούτας (Ημαθίας).

VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

ΑVAR: Βασίλειος Νικολακάκης (Λασιθίου).

Trending