Connect with us
Advertisement

ΒΟΛΟΣ

Happy end…

 

Ο Βόλος έσωσε μία καταστροφική χρονιά στέλνοντας μηνύματα

Τελείωσε το θρίλερ της παραμονής στην απρόβλεπτη (από κάθε άποψη) Super League, με την ομάδα του Βόλου να περνά από χίλια κύματα και τελικά να πανηγυρίζει την πολυπόθητη θέση στην μεγάλη κατηγορία!

Και τι δεν είχε αυτή η χρονιά για τους κυανέρυθρους της πόλης μας;

Που από τα περσινά μεγαλεία των play-off και την μπαλάρα που μας πρόσφεραν (ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος), φέτος βρέθηκαν στην αμφιβολία και κινήθηκαν στην μετριότητα…

Το πράγμα όμως δεν έγινε χειρότερο και ο Βόλος μπόρεσε να διαχειριστεί αυτό που του συνέβη για πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία του: Κέρδισε την παραμονή του, μετά από πολλές “μάχες” εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Δεν είναι λίγο αυτό για μία νέα ομάδα, χωρίς “λαϊκή βάση”, που δεν γνώριζε τι θα ξημέρωνε αύριο σε περίπτωση που δεν τα κατάφερνε.

Ο Βόλος δεν είναι για παράδειγμα ΠΑΣ Γιάννινα που μπορεί να έπεσε, αλλά είναι η ομάδα των Ιωαννίνων και θα σηκώσει ξανά κεφάλι.

Ο Βόλος προσπαθεί να γίνει η ομάδα της πόλης του Βόλου, μπαίνοντας σφήνα στις δύο μεν παραδοσιακές δυνάμεις της περιοχής, απογοητευτικές δε σε νούμερα και διακρίσεις όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας τους στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Ο Βόλος λοιπόν ξεπέρασε αυτή την κρίση, έστω και με πολλές αλλαγές παικτών και προπονητών, έστω και με “πόλεμο” από τα κέντρα εξουσίας, πράγμα λογικό όταν μία νέα ομάδα προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία της και εκτός αγωνιστικών χώρων…

Τους “μπήκε στο… μάτι” που λένε και αυτό δεν ήταν καλό, ούτε και συνηθίζετε φυσικά…

Ο Αχιλλέας Μπέος που ηγήθηκε από την αρχή αυτής της φιλόδοξης προσπάθειας, δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Δεν είναι από τους ανθρώπους που “κάθονται ήσυχα”, θέλει και του αρέσει να κάνει θόρυβο και ο Βόλος είναι αλήθεια πως έκανε αρκετό…

Δεν τα έκανε όλα σωστά και τέλεια, όμως δημιούργησε κάτι πρωτόγνωρο για τα Βολιώτικα ποδοσφαιρικά δεδομένα: Η ομάδα πάει για 6η σερί σεζόν στην μεγάλη κατηγορία!!!

Και πρέπει να συνεχίσει.

Το επιβάλει η ιστορία της πόλης!!!

Ως και την ύστατη στιγμή οι τρικλοποδιές έμπαιναν στους κυανέρυθρους, με αποκορύφωμα την απροειδοποίητη αλλαγή του διαιτητή VAR, που όλοι γνωρίζουμε πλέον πόσο σημαντικός είναι στην έκβαση ενός αγώνα.

Και είδαμε την “φιλότιμη” προσπάθεια του Μανούχου να μεταπείσει τον διαιτητή Ζαμπάλα να πάρει πίσω το πέναλτι!

Ο Βόλος “φώναξε” πριν την έναρξη του “τελικού” παραμονής, δυστυχώς δικαιώθηκε αλλά ευτυχώς δεν το “πλήρωσε” αυτό, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που υπηρετούν το ποδόσφαιρο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτοί είναι οι περισσότεροι…

Και όλα αυτά αφού είχε υποστεί και την τεράστια αδικία της ήττας με 3-0 στην Καισαριανή από την Κηφισιά, που για “νεοφώτιστη” ξεπέρασε και την ίδια της την ιστορία με το super παιχνίδι που έπαιξε στο παρασκήνιο.

Όμως βγήκε ηττημένη, γιατί έτσι έπρεπε για το ποδόσφαιρο!

Και ο Βόλος διπλά κερδισμένος, από την στιγμή που σε ένα ήδη αλλοιωμένο βαθμολογικό πίνακα, βρήκε το σθένος και τις δυνάμεις για να κερδίσει και να δώσει μία γερή γροθιά σε όλους αυτούς που κερδίζουν στα δικαστήρια τα παιχνίδια και όχι στα γήπεδα…

Άντε και εις αύριον με υγεία!!!

Trending