Connect with us
Advertisement

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Λεβερκούζεν: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Αταλάντα – Λεβερκούζεν: Προγνωστικά και ανάλυση αγώνα από τον μεγάλο τελικό του UEFA Europa League στο Δουβλίνο.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Αταλάντα – Λεβερκούζεν προγνωστικά από την αναμέτρηση που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της Τετάρτης. Ανάλυση και tips από το Bet of the Day.

  • «Στάδιο Αβίβα» (51.700), Δουβλίνο.
  • Διαιτητής: Ιστβάν Κόβατς.
  • Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στη φάση των «16» της διοργάνωσης την σεζόν 2021-22, με την Αταλάντα να κερδίζει και τα δύο ματς.
  • Η Αταλάντα έχει απολογισμό 3-3-2 απέναντι σε ομάδες από τη Γερμανία, ενώ η Λεβερκούζεν μετρά έξι νίκες, επτά ισοπαλίες και 14 ήττες κόντρα σε ομάδες από την Ιταλία.
  • Στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις της Αταλάντα απέναντι σε γερμανικές ομάδες, αλλά και σε 4/5 τελευταία ματς της Λεβερκούζεν κόντρα σε ιταλικές ομάδες σημειώθηκαν under 2,5 γκολ.
  • Οι τρεις τελευταίοι τελικοί του Europa League έληξαν 1-1 και κρίθηκαν όλοι στα πέναλτι.

Ρεπορτάζ Αταλάντα

Κάνοντας μεγάλη εμφάνιση στην εντός έδρας ρεβάνς του 1-1, η Αταλάντα διέλυσε με 3-0 τη Μαρσέιγ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο Λούκμαν τής έδωσε προβάδισμα στο 30’, σε ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν απόλυτα κυρίαρχη, και δημιούργησε το 2-0 του Ρουγκέρι στο 52’. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τουρέ. Αυτός ήταν ο δεύτερος τελικός της σεζόν για την Αταλάντα, μετά από αυτόν του κυπέλλου. Εκεί η ομάδα του Γκασπερίνι ηττήθηκε με 1-0, με το γκολ του Βλάχοβιτς στο 4’ να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα. Τουλάχιστον κέρδισε τη Λέτσε εκτός έδρας με 2-0 το Σάββατο, για να πάρει και μαθηματικά το εισιτήριο για το επόμενο Champions League.

Stat attack: Σε πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια της στη διοργάνωση σημειώθηκαν 2-3 γκολ.

Απουσίες: Δεν υπολογίζονται οι Ντε Ρόον και Χολμ, ενώ ο Τολόι κι ο Κολάσινατς είναι αμφίβολοι.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-1-2): Μούσο – Τολόι, Χίεν, Σκαλβίνι – Τζαπακόστα, Πάσαλιτς, Έντερσον, Ρουγκέρι – Κόοπμαϊνερς – Σκαμάκα, Ντε Κετελέρε.

Ρεπορτάζ Λεβερκούζεν

Το έκανε ξανά! Παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 στην έδρα της από τη Ρόμα, με σκορ που θα έστελνε τη σειρά στην παράταση, η Λεβερκούζεν όχι μόνο πήρε την πρόκριση στο τέλος αλλά διατήρησε και το αήττητό της. Δύο πέναλτι του Παρέδες (43’, 66’) έβαλαν μπροστά τους Ρωμαίους, όμως το αυτογκόλ του Μαντσίνι στο 82’ έδωσε σκορ πρόκρισης στη γερμανική ομάδα. Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό το σύνολο του Αλόνσο, και τελικά βρήκε και την ισοφάριση με τον Στάνισιτς στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων. Το πρωτάθλημα τελείωσε με νίκη (2-1) επί της Άουγκσμπουργκ, κι οι «ασπιρίνες» έγιναν η πρώτη ομάδα που κατακτά την Bundesliga δίχως ήττα. Απέμειναν δύο τελικοί για να συμβεί το ίδιο για ολόκληρη την σεζόν, με τη Λεβερκούζεν να διεκδικεί ένα εντυπωσιακό τρεμπλ.

Stat attack: Μετρά τέσσερα συνεχόμενα over 2,5.

Απουσίες: Λευκό το απουσιολόγιο του Αλόνσο.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-2-1): Κόβαρ – Ταπσόμπα, Τα, Ινκαπιέ – Φρίμπονγκ, Άντριχ, Τσάκα, Γκριμάλντο – Χόφμαν, Βιρτζ – Σικ.

Αταλάντα - Λεβερκούζεν: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Αταλάντα – Λεβερκούζεν προγνωστικά

Φοβερή φέτος στο Europa League η Αταλάντα, με αποκορύφωμα την εμφατική πρόκριση επί της Λίβερπουλ. Όμως η Λεβερκούζεν βρίσκεται σε άλλο επίπεδο και στο τέλος της σεζόν δείχνει να έχει ξαναβρεί τη φόρμα της παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Μοιάζει δύσκολο να χάσει και αυτό το τρόπαιο από μια Αταλάντα που στα μεγάλα ματς (όπως ο τελικός κυπέλλου με τη Γιουβέντους) συνήθως δείχνει… λιγοψυχία. Πάμε με το διπλό στο 1.80 του Pamestoixima.gr.

Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση!

Περισσότερα

Click to comment

Trending