Connect with us
Advertisement

SUPERLEAGUE

Το πρώτο βήμα θέλει η ΑΕΚ σήμερα στην Αρμενία

Αποστολή στην Αρμενία, με στόχο το πρώτο βήμα πρόκρισης για την ΑΕΚ!

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, αντιμετωπίζει σήμερα στις 19:00 τη Nόα στο Abovyan City Stadium στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του UEFA Conference League, θέλοντας να φύγει με θετικό αποτέλεσμα εν όψει της ρεβάνς που θα ακολουθήσει στις 15 Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι κιτρινόμαυροι, έχοντας ξεπεράσει άνετα με δύο νίκες το πρώτο εμπόδιο της Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες, πλέον στρέφουν όλη την προσοχή τους στις δύο μάχες που ακολουθούν με τους Αρμένιους στοχεύοντας φυσικά σε μια δεύτερη σερί πρόκριση, έτσι ώστε να βρεθούν στα Play Off, εκεί που τους περιμένουν μια εκ των Χάιντουκ (Κροατία) ή Ρουζομπερόκ (Σλοβακία), για να διεκδικήσουν την είσοδο τους, στους ομίλους της διοργάνωσης.

Αναμφίβολα, η ΑΕΚ μπαίνει απόψε ως το μεγάλο φαβορί απέναντι στη Nόα, ωστόσο απαιτείται σοβαρότητα, συγκέντρωση και σαφώς απαγορεύεται να γίνουν λάθη που είδαμε κόντρα στην Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες. Η πρώτη σημερινή μάχη στην Αρμενία, έχει αρκετές ιδιαιτερότητες…

Μπορεί να χαρακτηριστεί και πολύπλοκη με δεδομένο πως αρχές Αυγούστου, μέσα σε έξι μέρες, η ομάδα έχει να διαχειριστεί την κούραση από την Ανδόρα, την επιστροφή στην Αθήνα, το ταξίδι στην Αρμενία και φυσικά τον κρίσιμο αγώνα που θα δώσει.

Παράλληλα η ΑΕΚ καλείται να  παρουσιαστεί έτοιμη, έχοντας υποστεί μέσα σ’ όλα και δύο μεγάλα “σοκ”, με τις απώλειες των Μπρινιόλι και Γιόνσον, με αυτή του Δανού να ανατρέπει αρκετά πράγματα στα πλάνα του Αλμέιδα.

Το θετικό είναι πως ο Ματίας Αλμέιδα, μετά τις αλλαγές-ενσωματώσεις στην ευρωπαϊκή λίστα, μπορεί να υπολογίζει στους Λαμέλα, Περέιρα και Τσούμπερ που έρχονται να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τα επίπεδα ποιότητας μεσοεπιθετικά.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό, η ΑΕΚ πρέπει να εμφανιστεί πιο έτοιμη και βελτιωμένη συγκριτικά με την Ανδόρρα και σίγουρα πιο συγκεντρωμένη προκειμένου να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στα Play Off του Conference League. Από εκεί και πέρα, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι όσον αφορά την ενδεκάδα, δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές συγκριτικά με την ρεβάνς με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες, με τον Πινέδα δεδομένα να επιστρέφει στην ενδεκάδα δίπλα στον Σιμάνσκι στον άξονα.

Αναλυτικά, ο Στρακόσα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Βίντα-Μουκουντί στόπερ, ο Ρότα δεξιά, ο Χατζισαφί αριστερά, οι Σιμάνσκι-Πινέδα στον άξονα, ο Ελίασον ή ο Φερνάντες δεξιά, ο Γκατσίνοβιτς ή ο Κοιτά αριστερά και ο Λιούμπιτσιτς πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία.

Click to comment

Trending