Connect with us
Advertisement

SUPERLEAGUE

Προκαλεί… ανατριχίλα η επιστροφή Αμπάρκιολη!

O Ολυμπιακός είχε συγκεκριμένη στόχευση στα θέματα της διαιτησίας, ενόψει της νέας σεζόν, και σε ποσοστό 99% πέρασε αυτά που ήθελε με πρώτο και βασικότερο την αλλαγή όλων των μελών της ΚΕΔ. Επίσης, «κόπηκαν» τρεις διαιτητές που ήταν κόκκινο πανί για τους Πειραιώτες, οι διεθνείς Μανούχος, Διαμαντόπουλος και ο Γκορτσίλας.

Ο ρέφερι από την Μακεδονία, όπως λέγεται, τελείωσε, διότι στον  αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός, όπου ήταν VAR, ενημέρωσε τον διαιτητή ότι έγινε πέναλτι από τον Ρέτσο, που τελικά καταλογίστηκε και αποβλήθηκε ο διεθνής αμυντικός.

Οι «ερυθρόλευκοι» για τη φάση αυτή διαμαρτυρήθηκαν υποστηρίζοντας ότι είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στον Ρέτσο. Τότε η διαμαρτυρία τους πέρασε στο ντούκου, αλλά την περασμένη Tετάρτη ο Γκορτσίλας βρέθηκε χωρίς… σφυρίχτρα.

 

Είναι προφανές ότι ο νέος αρχιδιαιτητής, ο Στ. Λανουά, δεν μπορούσε μέσα σε 48 ώρες να ενημερωθεί για το τι έκαναν ή δεν έκαναν οι διαιτητές που «κόπηκαν» ή υποβιβάστηκαν.

Για παράδειγμα ο  αθηναίος Κ. Περράκης υποβιβάστηκε και την επόμενη περίοδο θα σφυρίζει στην SL2, παρ’ ότι δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν ότι θα πάρει… προαγωγή και θα γίνει διεθνής. Όχι, όμως δεν πρόκειται να πάρει το σήμα της FIFA, αλλά τον έστειλε να διευθύνει τα ματς της δεύτερης κατηγορίας!

Στον αντίποδα για διεθνής διαιτητής προορίζεται ο Κ. Κατοίκος, ο οποίος δεν είναι ικανός να σφυρίζει ούτε τα ματς της SL2!

Στην υπόθεση του Κατοίκου το παράδοξο είναι ότι ανήκει σε μία ΕΠΣ, αυτή της Αθήνας, που ο πρόεδρος της ο Π. Δημητρίου ήταν φίλα προσκείμενος στην ΑΕΚ και κατείχε και τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ. Το «μπλοκ» της Ενωσης διαλύθηκε και προφανώς η ΕΠΣΑ θα πάρει «μεταγραφή» σε άλλο στρατόπεδο.

Για διεθνής προορίζεται άλλος ένας «μέτριος» διαιτητής ο Φώτης Πολυχρόνης από την Πιερία. Κατά τα άλλα, κάποιοι αναρωτιούνται γιατί η ελληνική διαιτησία δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Αίσθηση  προκάλεσε και η παραμονή του Σταύρου Μάνταλου στον πίνακα παρατηρητών διαιτησίας της SL1. Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει ατελείωτες φορές την απομάκρυνση του από την ΚΕΔ κι αυτό έγινε. Για την παραμονή του στον πίνακα των παρατηρητών προφανώς θα έκανε πίσω, καθώς η πλευρά του ΠΑΟΚ επέμενε να μην «κοπεί». Με τον Μάνταλο στα ηνία της ΚΕΔ ο Δικέφαλος του Βορρά κατέκτησε το πρωτάθλημα…

«Ανατριχίλα» προκαλεί η είδηση ότι ο Απόστολος  Αμπάρκιολης έκανε την επανεμφάνιση του στην ελληνική διαιτησία. Παρ’ ότι δεν ήταν ενεργός (σεμινάρια κ.α.) τοποθετήθηκε στον πίνακα των παρατηρητών της Γ’ εθνικής, ενώ σε αυτόν της SL2 παρέμειναν οι Παπάς, Γιάχος.

Tην επόμενη χρονιά θα αναβαθμιστούν, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί και ο Ηλίας Σπάθας, γιος του προέδρου της ΕΠΣ Πειραιά Γ. Σπάθα.

Στην ΕΠΟ γίνεται συζήτηση ο αρχιδιαιτητής να κάνει δημόσιο σχολιασμό στις επίμαχες διαιτητικές αποφάσεις, όπως συνέβαινε την εποχή του Μ. Κλάτενμπεργκ. Το θέμα θα τεθεί στον Λανουά κι αυτός θα αποφασίσει τι θα κάνει.

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να δημοσιοποιούνται οι διάλογοι των διαιτητών στις κρίσιμες αποφάσεις προκειμένου να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες.

Πηγή: Livesport

Click to comment

Trending