Connect with us
Advertisement

SUPERLEAGUE

Γιατί χάλασε του Φοφανά στην ΑΕΚ

Μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα έμεινε ζωντανή η περίπτωση δανεισμού του Φοφανά στην ΑΕΚ από την Τσέλσι, την οποία είχαν παρουσιάσει ως τελειωμένη κορυφαίοι, παγκοσμίως, έξπερτς των μεταγραφών από χθες το πρωί!

Όμως ήταν αδύνατο να ολοκληρωθεί με τους όρους τους οποίους προσπάθησε να επιβάλει η Αγγλική ομάδα και δεν είχαν να κάνουν με το οικονομικό.

Τόσο οι Άγγλοι δημοσιογράφοι, όσο και ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, είχαν ενημέρωση από την Τσέλσι και όχι φυσικά από την ΑΕΚ και παρουσίαζαν ως τελειωμένη την μεταγραφή, χωρίς η ΑΕΚ να επιβεβαιώσει ποτέ την συμφωνία.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είχε την διάθεση για μια τελευταία δυνατή προσθήκη στην υπερπλήρη επιθετική γραμμή της Ένωσης, αλλά όχι με τρόπο που θα ήταν ενάντια στα συμφέροντα της ομάδας.

Έχοντας πάρει το πράσινο φως κι από τον Ματίας Αλμέιδα, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ έδωσε εντολή να προχωρήσει ο δανεισμός τον οποίο δεν συζητούσε η Τσέλσι όλο το προηγούμενο διάστημα και πριν την μεταγραφή Πιερό, που έλυσε το πρόβλημα της ομάδας για την κορυφή της επίθεσης, όμως οι Άγγλοι ήθελαν και επέμεναν σε δύο συγκεκριμένους όρους που δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτοί.

Ο πρώτος ήταν πως ο Φοφανά θα έπρεπε στη διάρκεια της σεζόν να είναι βασικός στα δύο τρίτα των αγώνων της ΑΕΚ, αλλιώς θα διπλασιάζονταν το κόστος του παίκτη για την ΑΕΚ!

Ο δεύτερος και χειρότερος, πως η Τσέλσι θα είχε το δικαίωμα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να πάρει πίσω τον παίκτη και να τον πουλήσει, στην μέση της σεζόν, σε άλλη ομάδα χωρίς η ΑΕΚ να έχει το παραμικρό όφελος!!

Δύο όροι που μπορούν να επιβληθούν μόνο σε μικρομεσαίες ομάδες και σίγουρα όχι σε ομάδα με στόχο το πρωτάθλημα, που μάλιστα έχει άλλους δύο φορ πρώτης γραμμής και εδώ και δύο αγωνιστικές περιόδους αγωνίζεται με ένα παίκτη στην κορυφή της επίθεσης.

Υπήρχαν και άλλοι όροι όπως το ύψος της οψιόν αγοράς και το ποσοστό μεταπώλησης, όμως η ΑΕΚ συζήταγε για αυτούς και επίσης δέχτηκε να δώσει μεγαλύτερο συμβόλαιο για ένα έτος στον ποδοσφαιριστή από αυτό που έχει στην Τσέλσι και για αυτό άλλωστε τον είχε σύμμαχο μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μία ώρα πριν κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο η ΑΕΚ έστειλε το τελευταίο σχέδιο συμφωνίας χωρίς αυτούς τους δύο όρους και έχοντας αποδεχτεί όλα τα άλλα, όμως η Τσέλσι επέμενε μέχρι τέλους.

Με απόφαση Ηλιόπουλου που ήταν απόλυτα σωστή, δεν έγινε καμία αλλαγή στην προσφορά της ΑΕΚ και ο Φοφανά παρέμεινε στην Τσέλσι, που θα προσπαθήσει να τον δώσει σε κάποια ομάδα της Τουρκίας που θα δεχτεί τους όρους της, αλλιώς θα αποτελέσει μέλος της Τσέλσι Κ23 στο πρωτάθλημα των… μικρών!

Click to comment

Trending