Connect with us
Advertisement

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός και Εθνικός διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Το παιχνίδι, που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, θα διεξαχθεί στην κοινή έδρα των δύο ομάδων, το κολυμβητήριο “Πέτρος Καπαγέρωφ” του Πειραιά, και θα αρχίσει στις 20:15, με διαιτητές τον Αιγέα Παντελή και τη Θεοδώρα Μιχαηλίδου.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πέρυσι στον δραματικό τελικό του κυπέλλου, στο Λαιμό, όπου ο Εθνικός έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πήρε τη νίκη με 13-11 στα πέναλτι, αφότου η τερματοφύλακας Ελένη Σωτηρέλη ισοφάρισε (9-9) στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας. Λίγες ημέρες αργότερα, οι “ερυθρόλευκες” πήραν τη ρεβάνς στους ημιτελικούς των πλέι-οφ, όπου επικράτησαν με 2-0 νίκες και πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς, όπου “σφράγισαν” τον 11ο διαδοχικό τίτλο τους.

Σε σχέση με πέρυσι, και οι δύο φιναλίστ έχουν υποστεί πολύ σημαντικές αλλαγές, με την αποχώρηση βασικών στελεχών εκατέρωθεν. Η διαφορά είναι ότι ο Ολυμπιακός προσπάθησε και σε ένα βαθμό κατάφερε να καλύψει τα κενά (όσο μπορούν να καλυφθούν οι αποχωρήσεις αθλητριών παγκόσμιας εμβέλειας, όπως η Νικόλ Ελευθεριάδου, η Ελευθερία Πλευρίτου και η Ελενα Ξενάκη). Αντιθέτως, οι “κυανόλευκες” εμφανίζονται πολύ ανανεωμένες και αρκετά αποδυναμωμένες, οπότε δύσκολα θα μπορέσουν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχει γίνει μόνο μία φορά σούπερ καπ γυναικών, το 2020, με τον Ολυμπιακό να κατακτά το τρόπαιο συντρίβοντας 30-4 τον -φιναλίστ του κυπέλλου τότε- Νηρέα Χαλανδρίου. Έκτοτε και μέχρι φέτος, και με δεδομένο ότι οι “ερυθρόλευκες” κατακτούσαν κάθε χρόνο το νταμπλ, το σούπερ καπ δεν διεξήχθη ξανά.//Α.

Περισσότερα

Click to comment

Trending